
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی از همکاری با سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان شیوههای جدید برای تامین سرمایه تولید فیلم ها سخن گفت.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره حمایت های فارابی از سینماگران از طریق اعطای وام و تغییراتی که قرار بود در این زمینه اعمال شود، عنوان کرد: بنیاد سینمایی فارابی به عنوان یک مرجع فرهنگی در سینما به سهم خود اقداماتی به منظور بهبود شرایط اقتصادی حاکم بر سینمای کشور انجام داده که یکی از این اقدامات تغییر در شیوههای حمایتی بنیاد برای رسیدن به یک نقطه تعادل در اعطای وام ها بوده است.
وی ادامه داد: شیوههایی که طی سه دهه گذشته پیموده شده متناسب با شرایط اقتصاد سینمای ایران نیست و محدودیت بودجه کفاف حمایت از همه فیلم ها را نمیکند در حالی که لازم است سالانه تسهیلاتی را برای تولید آثار سینمایی در حد مقدور فراهم کنیم.
تابش درباره شرایط اعطای وام به پروژههای سینمایی اظهار کرد: گروهی از پروندههای سینمایی برای دریافت وام به صندوق اعتباری هنر معرفی میشوند، برخی از فیلم ها نیز براساس سیاست ها و اولویت های فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی به صورت مشارکتی با این بنیاد تولید میشود و گروهی از فیلم ها هم هستند که بنیاد فارابی به دنبال تامین همه سرمایه آن است که این گروه سوم سقف حمایتی بنیاد فارابی است.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی درباره یک اتفاق جدید در تامین بودجه تولید فیلم ها اعلام کرد: اقدام دیگر بنیاد فارابی غیر از تغییر شیوههای حمایتی جدید سرمایه گذاری، ایجاد صندوق سرمایه گذاری فیلم زیر نظر سازمان بورس اوراق بهادار است و ما در شرف صدور موافقت حصولی این صندوق توسط بورس هستیم. همه فعالیت ها در این صندوق مطابق قوانین جاری کشور در بورس خواهد بود و از جمله مزیت های این صندوق معافیت مالیاتی و شفافیت است که شفافیت از ارکان اقتصاد مقاومتی هم به شمار می رود.
وی با ابراز امیدواری از اینکه شیوه جدید کاهش هزینههای دولت را در پی داشته باشد، اضافه کرد: مردم هم می توانند از طریق خرید سهام فیلم در تولید فیلم های سینمایی شرکت داشته باشند و زمان مشخصی هم اعلام میشود که بتوانند پذیره نویسی کنند. امروز به دلیل شرایط موجود ضرورت تاسیس صندوق سرمایه گذاری فیلم بیش از گذشته احساس میشود چون متاسفانه الگوهای رایج دنیا در حوزه چگونگی تامین مالی تولیدات هنوز در نهادهایی مثل بنیاد سینمایی فارابی رایج نشده است. البته بنیاد فارابی در راه اندازی صندوق سرمایه گذاری فیلم به صورت مشترک با یکی از موسسسات فعال در بورس و همچنین صندوق اعتباری هنر همکاری میکند و این سه نهاد موسسان صندوق سرمایه گذاری فیلم خواهند بود.
تابش بیان کرد: غیر از تامین مالی که مقوله مهمی است ما به مولفههای فرهنگی هم توجه داریم و در مسیر شکل گیری این صندوق اهالی سینما مشارکت خواهند داشت و به ویژه مشارکت سرمایه گذاران حاضر در سینمای کشور هم جلب خواهد شد که این امر از الزامات پایه گذاری صندوق هم بوده است.
وی در پایان با اشاره به اهمیت جریان سازی نسبت به این اقدام گفت: شرایط بورس در کشور اکنون مناسب است و اگر مشاورههای درستی از اهالی سینما بگیریم به نظرم این صندوق می تواند راه جدیدی برای تامین مالی در پروژههای سینمایی کشور باشد ولی این کار نیاز به گفتمان سازی و جریان سازی رسانه ای دارد و امیدواریم این اتفاق بین فعالان سینمایی اقتصادی و فرهنگی به حرکت بیفتد.