به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، در ابتدای این شماره و در بخش سینمای ایران، سیناپس فیلمهای «موقعیت مهدی»، «مرد بازنده»، «شادروان»، «عنکبوت»، «روز بلوا» و «گیتی همسر علیرضا» را میخوانیم و سپس نقدهایی که منتقدین مجله درباره آنها نوشتهاند. دو گفتوگو نیز با ابراهیم امینی انجام شده که از نویسندگان فیلمنامههای «موقعیت مهدی» و «مرد بازنده» بوده است.
پرونده موضوعی این شماره به «تنش دراماتیک» در فیلمنامه اختصاص دارد و شامل مطالب متنوعی از جمله بررسی نقش تنش دراماتیک در انواع ژانرها، ده صحنه مثال زدنی برای آموزش خلق تنش دراماتیک در فیلمنامه، تنش دراماتیک در درامهای زناشویی، گفتوگوی جمعی پیرامون عنصر تنش دراماتیک در فرهنگ فیلمنامه نویسی و ... است.
در بخش سینمای جهان ابتدا سپناپس فیلمهای تراژدی مکبث، ریکاردو بودن، جرم و عبور را میخوانیم و سپس نقدهایی بر این آثار و گفتوگوهایی که با پدیدآورندگان آنها صورت گرفته است. در صفحات بنمایه و تجربههای پراکنده نیز مقالههایی با عنوان «چگونه سبک زندگی مان را مثل یک نویسنده بسازیم» و «پنج شیوه ملموس کردن تریلرهای سیاسی» را میخوانیم. گفتوگوی جورج میلر با اصغر فرهادی درباره جهان فیلمسازیاش نیز در صفحات رو در رو آمده است.
فیلمنامه کامل این شماره به «تل ماسه» نوشته جان اسپیتز، دنی ویلنوو و اریک راث با ترجمه میثا محمدی اختصاص دارد. یادداشت مترجم، سکانس برگزیده، نقدی بر این فیلمنامه و گفتگوی جمعی درباره «تل ماسه» پایان بخش مطالب این شماره است.
«فیلمنگار» به صاحب امتیازی بنیاد سینمایی فارابی منتشر میشود و نصرتالله تابش مدیر مسئول و سردبیر میثم محمدی دبیر تحریریه فیلمنگار هستند.
علاقمندان میتوانند جهت تهیه این شماره و استفاده از مطالب شمارههای قبلی مجله به سایت www.filmnegar.ir مراجعه کنند.