اختتاميه نخستين دوره فستيوال فيلمهاي ايراني در ويتره فرانسه برگزار و فيلم سينمايي «يه وا» جايزه بهترين فيلم را دريافت کرد.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، مراسم اختتاميه اولين دوره فستيوال فيلم هاي ايراني در ويتره يکشنبه ?? آذرماه (دسامبر ????) با حضور اهالي شهر ويتره و منطقه بروتاين، شهردار ويتره، نماينده مجلس ملي فرانسه در استان بروتاين، رئيس خانه فرهنگهاي جهان و نيز کارگردانان مدعو ايراني برگزار شد.
در اين مراسم جايزه اول به فيلم «يهوا» اثر آناهيد آباد و جايزه دوم و سوم به صورت مشترک به فيلمهاي خانهاي در خيابان چهلويکم و ويلاييها تعلق گرفت.
در ابتداي اين مراسم سيد عليرضا خليلي رئيس مرکز ايران وفرانسه و لوران گارو مدير هنري فستيوال با قدرداني از تلاشهاي مسئولان استان بروتاين بويژه پيير مئنوري شهردار ويتره از حضور کارگردانان ايراني بويژه ابوالفضل جليلي و همچنين اهالي اين شهر که در اين مدت پذيراي مهمان جشنواره بودند سپاسگزاري کردند.
در ادامه اين مراسم مدير يکي از شرکتهاي سينمايي و از متخصصين سينماي فرانسه به نمايندگي از جامعه منتقدين سينمايي اين کشور به روي صحنه آمد و با اشاره به اينکه اين شش فيلم به نوعي نماد غناي سينماي ايران هستند، گفت: پس از تماشاي اين فيلمهاي سه نکته باعث شگفتي بود. رمانتيک بودن هر شش فيلم که بيانگر پويايي و تحول يک جامعه است که افراد در آن در حال کشف خود هستند. موضوع اجتماع و پرداختن به آن در فيلمها که بيشتر به بخشهاي متوسط جامعهاي ميپردازد که به دنبال بازيابي خود هستند واين حکايت از تحول و بازسازي دارد و در پايان جايگاه زن و کودکان در فيلم ها و اشاره به اين مسئله که سينمايي ايران بايد بدين جايگاه مفتخر باشد، ديگر موضوع مورد اشاره اين کارشناس سينمايي بود.
در ادامه اين مراسم گزارشي در خصوص انعکاس رسانهاي فستيوال در رسانه هاي فرانسه ارائه شد.
ابوالفضل جليلي کارگردان ايراني که فيلمهاي اين جشنواره به انتخاب هنري او صورت گرفته بود، گفت: تاکنون در بسياري از فستيوالهاي معروف سينمايي دنيا حضور داشتم ولي استقبال از اين جشنواره بسيار خوب چنانچه بايد بگويم ما در اين فستيوال از سينما گذشتيم و به انسانيت رسيديم.
وي در سخنان خود از نقش بنياد سينمايي فارابي در برگزاري اين فستيوال به ويژه از مدير اين بنياد قدرداني کرد.
پيير مئنوري شهردار و وزير اسبق فرانسه، گفت: در ابتداي راه و در آغاز راه اندازي اين فستيوال با ترديدهايي مواجه بوديم مثل اينکه آيا اين جشنواره با موفقيت همراه خواهد بود يا نه؟ يا اينکه اين جشنواره مورد اعتراض برخي از کشورها قرار خواهد گرفت يا نه؟ اما چنانچه امروز و در پايان يافتيم نشان داد که پاسخ همه آنها منفي بود به گونه اي که ما چه اهالي استان بروتاين و چه ساکنين ويتره واقعا عاشق اين فستيوال شدهايم.
پس از سخنراي وي، فاطمه شادمان معاون مرکز ايران و فرانسه و سيد وحيد يعقوبي عضوشوراي هيات مديره اين مرکز به نمايندگي از مبتکر اين جشنواره به شهردار ويتره صنايع دستي به عنوان يادبود اهدا و از زحمات ارزشمند وي تقدير کردند.
منير قيدي: برخي کشورها و رسانهها اخباري را منتقل ميکنند که براساس چهره واقعي مردم من نيست
پس از اهداي جوايز به برگزيدگان اين جشنواره، منير قيدي، کارگردان فيلم ويلاييها گفت: مردم کشور من بيش از هر وقت ديگري نياز به تبادل فرهنگي با جهان دارند چرا که اين روزها برخي کشورها و رسانهها اخباري را منتقل ميکنند که براساس چهره واقعي مردم من نيست. چنانچه خواهان شناختن مردم ايران هستيد بايد به فرهنگ و هنر و سينماي آن رجوع کنيد.
او در ادامه از اينکه اولين جايزه خارجي فيلم خود را از مردم هنر شناس و فرهنگ دوست کشور فرانسه دريافت کرده ابراز خوشحالي و از همه عوامل برگزاري و اهالي اين شهر سپاسگزاري کرد.
آناهيد آباد: من از کشور مهربانيها ميآيم
آناهيد آباد، کارگردان فيلم برگزيده اين فستيوال هم گفت: من از کشور مهربانيها ميآيم. ايران کشور دوست داشتني و عشق است، ما ? کارگردان نيز به همراه اين شش فيلم سينمايي، سفيران حقيقي ملت ايران هستيم.
او در پايان سخنان خود از بنياد فارابي و عليرضا تابش به جهت کمک به برگزاري اين فستيوال و همچنين مساعدت در ساخته شدن فيلم يه وا قدرداني کرد.
ابوالفضل جليلي در غياب حميدرضا قرباني، کارگردان فيلم خانهاي در خيابان چهل و يکم به نمايندگي از وي جايزه اين فستيوال را دريافت کرد و گفت: به دليل اينکه قرباني در اين تاريخ مشغول فيلمبرداري آخرين اثر هنري خود است نتوانست حاضر شود و بنده به نمايندگي ايشان، جايزه را دريافت ميکنم.
خذنادار، رئيس خانه فرهنگ هاي جهان آخرين سخنران مراسم اختتاميه فستيوال بود که با تمجيد از هنر ايراني و بويژه هنر خوشنويسي که جلوه هايي از آن توسط رمضانعلي واشقاني در معرض ديد عموم شهروندان ويتره قرار داشت، از ادامه يافتن اينگونه تبادلات فرهنگي در سالها آتي بسيار استقبال کرد.
در صبح آخرين روز از برگزاري اين فستيوال سه اثر کوتاه سينمايي از علي نظري و محمد کردي از کارگردانان جوان کشورمان نيز به نمايش درآمد که اين بخش نيز با استقبال مخاطبين همراه بود.