اعضاي بخش کودک بنياد فيلم چين که به ايران سفر کردهاند، در نشستي با «عليرضا تابش» مديرعامل بنياد سينمايي فارابي به تبادلنظر در خصوص انجام توليدات سينمايي مشترک بين دو کشور پرداختند.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، اين نشست صبح امروز با حضور «ژوآن هوآنگ» بخش کودک بنياد فيلم چين و «هائويوئه ژانگ»، مدير امور بينالملل اين بنياد و کارشناس بخش کودک سينماي چين، در بنياد سينمايي فارابي برگزار شد.
بر اساس اين خبر، «عليرضا تابش» مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در اين نشست گفت: ارتباط سينمايي ايران و چين بسيار حائز اهميت است و اميدوارم مذاکرات و برنامهريزيها منتج به همکاريهاي سينمايي خوبي بين دو کشور شود.
او ضمن اشاره به فعاليت بنياد سينمايي فارابي در حمايت از توليدات سينمايي اعم از فيلمهاي سينماي کودک، برگزاري جشنواره بينالمللي فيلمهاي کودکان و نوجوانان، برنامهريزي و حمايت از اکران فيلمهاي اين ژانر در سطح کشور، گفت: ظرفيتهاي بزرگ داستاني و وجود گنجينههاي ادبي که سينماي ايران از آن بهرهمند است و نيز حضور کارگردانان بزرگ و صاحبنام چند نسل در کنار هم، سينماي ايران را به يک سينماي باظرفيت، قابل اعتنا و بيهمتا در منطقه بدل کرده است.

تابش ادامه داد: سالهاست که چين روي موضوع جاده ابريشم متمرکز است و ما معتقديم که جاده ابريشم مدرن، ذيل صنعت تصوير، بدون حضور ايران به عنوان يک کشور صاحب صنعت سينما ممکن نيست. تلاشهاي مشترک ايران و چين، مي تواند بهگونهاي طراحي شود که در حوزه توليد و اکران، به يک همکاري پايدار و داراي تداوم بدل شود. ما در يک برنامه زمانبنديشده، ميتوانيم سهم بيشتري از توليدات مشترک سينماي ايران و چين را به دست بياوريم و در اين راه بايد روي خلق ايدههاي مشترک براي توليدات بين دو کشور، به وجود آوردن پلتفرمهاي مشترک براي توزيع آثار و همکاريهاي بين جشنوارهاي که مسير درستي براي رسيدن به بازار بادوام و پايدار است، برنامهريزي صورت گيرد.
بايد به چين تبريک بگويم که موفق به همکاري با مجيد مجيدي شد
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي گفت: مشخصاً در حوزه سينماي کودکان و نوجوانان، ايدههاي خوب و جذابي وجود دارد که ميشود با چين در ميان گذاشت تا کارگردانان بزرگ و موسسات سينمايي دو کشور بتوانند در اين ژانر همکاريهاي بيشتري با هم داشته باشند.
او ادامه داد: در جريان سفر اخير مجيد مجيدي به چين مذاکرات سازنده اي براي ساخت يک اثر سينمايي کودک و نوجوان انجام شد. اين سينماگر، يکي از سرمايههاي سينماي ايران و سينماي کودکان و نوجوانان است و بايد به چين تبريک بگويم که موفق به همکاري با مجيد مجيدي شد. اميدوارم ثمره فيلمي که ساخته ميشود، فصلي جديد در همکاريهاي سينمايي ايران و چين باشد.
تابش همچنين در اين نشست تأکيد کرد: دستيابي به توليد مشترک بين ايران و چين، نيازمند شناخت ذائقههاي مشترک و تأمل بيشتر و بررسي در اين زمينه است.

ژوآن هوآنگ: با همکاري مشترک، بازار فيلم چين براي سنيماي ايران باز ميشود
در اين نشست، «ژوآن هوآنگ» مدير بخش کودک بنياد فيلم چين ضمن ابراز خوشحالي از حضور در اين نشست گفت: تمرکز فعاليت اين بنياد روي سينماي کودکان و نوجوانان است. همه بر اين باورند که مرکز سينماي کودک چين در بهبود وضعيت تحصيلي و ارتقاي سطح آموزشي کودکان تأثيري بهسزا داشته است و اين با توجه به جمعيت زياد کشور و جمعيت 200 ميليون نفري دانشآموزان اين کشور، حائز اهميت است.
او در ادامه گفـت: تأثيرات سينماي کودک ايران در جهان بيش از چين بوده است. نگاه ما به سينماي ايران و به ويژه سينماي کودک ايران خاص و ويژه است.
«ژوآن هوآنگ» گفت: ايران و چين اشتراکات فرهنگي زيادي دارند و ما امروز به اتکاي اين اشتراکات ميتوانيم با توليد سينمايي مشترک، رو به جلو حرکت کنيم.
اين مدير سينمايي از کشور چين اظهار داشت: «پايي در آسمان» پروژه جديد مشترک «مجيد مجيدي» ميتواند شروع همکاري همهجانبه سينماي ايران و چين باشد و هدف آتي ما، دستيابي به ارتقاي همکاريهاي مشترک است چرا که معتقديم اگر بنياد سينماي فارابي و بنياد فيلم چين، به سمت توليد مشترک حرکت کنند، بازار فيلم چين براي سنيماي ايران باز ميشود و چين هم از اعتبار سينماي ايران بهره مند مي شود و اين يک رابطه متقابل است.
او به ارتباط بين بنياد فيلم چين و مجيد مجيدي براي توليد سينمايي مشترک اشاره کرد و گفت: اين ارتباط، روند خوب و متداومي دارد و ما از اين بابت خوشحاليم.
اميدواريم با تداوم پيگيريها، تفاهم نامه رسمي سينماي دو کشور در توليد مشترک امضا شود
تابش در بخشي ديگر از سخنان خود در اين نشست گفت: ما در سال جاري با بنياد فيلم چين مذاکرات فشردهاي داشتيم و تفاهمنامهاي با همکاري وزارت امور خارجه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، آماده شد. ذيل اين تفاهمنامه، طرح دوساله با هدف ايجاد پلتفرمهاي مشترک، شتابدهي ويژه توليدات مشترک سينماي ايران و چين و همکاري بين جشنوارهاي آماده شد و تلاش ما بر اين بود تا اين تفاهمنامه به امضا برسد اما روند اين تفاهم به دليل تغيير ساختار اداري و سياسي در چين دچار وقفه شد و اميدواريم با تداوم پيگيريها، همکاري رسمي سينماي دو کشور تقويت شود.
استقبال اوليه از پيشنهاد هوآنگ در طرح ايجاد «اتحاديه آسيايي سينماي کودک»
«ژوآن هوآنگ» همچنين در اين نشست طرح ايجاد «اتحاديه آسيايي سينماي کودک» را با محوريت سينماي ايران و چين مطرح کرد که با استقبال اوليه مدير عامل بنياد سينمايي فارابي و دبير جشنواره بينالمللي فيلمهاي کودکان و نوجوانان روبهرو شد و مقرر شد درباره شيوه ادامه مذاکرات براي ايجاد اين اتحاديه تبادلنظر صورت گرفت.

«رائد فريدزاده» معاون امور بينالملل بنياد سينمايي فارابي، «حبيب ايلبيگي» قائممقام بنياد سينمايي فارابي و رئيس کارگروه تخصصي سينماي کودک و نوجوان، «حسين شيخالاسلامي» مشاور مديرعامل بنياد سينمايي فارابي و «عادل خاني» کارشناس فرهنگي و سرپرست و معاون رايزن فرهنگي ايران در چين طي سالهاي گذشته نيز در اين نشست در خصوص تبادلات انجام شده بين سينماي ايران و چين و تلاشهاي صورت گرفته پيش از اين و در دوره اخير، شاخصهاي همکاري سينماي دو کشور به عنوان پل ارتباطي شرق و غرب و دستيابي به راهکارهاي عملي و تبيين شکل اين همکاري به اظهارنظر پرداختند.