فيلم «پدران» به کارگرداني «سالم صلواتي» و به تهيهکنندگي «شهرام مسلخي» که با حمايت بنياد سينمايي فارابي در همدان ساخته شد، در آخرين مراحل فني قرار دارد.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، «سالم صلواتي» کارگردان اين فيلم، «پدران» را در ادامه جهان فيلمهاي ديگرش دانست و گفت: من در فيلمهاي کوتاه و داستاني ديگرم، مثل «اگر بروم»، «روياهاي برفي» و يا «زمستان آخر» به روابط انساني و فاصله بين افراد، پرداختهام. اينجا هم از منظري ديگر که قرار است تاثير ديگري بر مخاطب خود داشته باشد، به اين رابطهها ميپردازم، با اين تفاوت که اين بار قصه فيلم با توجه به همان دغدغهها، در فضايي غير از کردستان و با زباني غير از زبان کردي تعريف ميشود.
او گفت: شايد در سال آينده هم فيلمي بسازم که قصهاش در منطقهاي ديگر اتفاق بيفتد. براي من اين مهم بود که اين فيلم هم در راستاي نگاه و دنياي ذهني خودم باشد و معتقدم «پدران» در همان راستاست.
صلواتي ادامه داد: ايده «پدران» متعلق به «محمدرضا گوهري» است. طرح آن را مشترکا نوشتيم و بعد فيلمنامه کامل توسط او نوشته شد. ميتوانم بگويم دلخوشي من و سرمايه بزرگ ما در اين فيلم، فيلمنامه بود. شايد بتوانم بگويم اين قدرت فيلمنامه بود که سبب شد بازيگران و عوامل خوب به فيلم اضافه شوند.
اين کارگردان جوان گفت: خوشحالم از اين که فيلم «پدران» با آن که يک فيلم شهري است، خارج از روال فيلمهاي آپارتماني و متمرکز در تهران است. شايد سرمايه هنگفتي را که برخي از تهيهکنندگان قبلي دنبال تأمين آن بودند، نيافتيم اما سرمايه بزرگ من در توليد «پدران»، آرامشي بود که پشتياني «شهرام مسلخي» براي من به همراه داشت و سبب شد تا فيلم را آن طور که هست، بسازم.

او در ادامه گفت: توليد فيلم «پدران» پنج سال بود که بنا به دلائل مختلف، به مشکل برميخورد اما سرانجام آنچه دنبالش بودم، اتفاق افتاد و من از اين بابت بسيار خوشحالم. طي سالهاي گذشته، هر گاه قرار بود فيلم جلوي دوربين برود، يک اتفاق مانع از آن ميشد. هشت تهيهکننده (که اولينشان سيدرضا ميرکريمي بود و آخرينشان پوران درخشنده) پاي فيلم آمدند. حتي يکي دو بار کارمان به انتخاب لوکيشن هم رسيد که منتفي شد. و نکته جالب اين که همه تهيهکنندگاني که قرار بود با آنها کار کنم، اين فيلمنامه را دوست داشتند. در نهايت، در حالي که برخي دوستان مرا ترغيب ميکردند به سراغ يک فيلمنامه ديگر بروم تا شايد بدبياريها تمام شود، قرار شد با «شهرام مسلخي» کار کنم و شايد طي آن مسير سخت، مرا به نقطهاي رساند که توانستم با تهيهکنندهاي کار کنم که از جنس من بود و من را ميشناخت.
اين کارگردان اهل استان کردستان، گفت: معمولا خيلي از افراد صحبت حمايت از فعاليت در رنگين کمان فرهنگي ايران را مطرح ميکنند اما کمتر ميبينيم که فيلمها و فيلمسازان به آن اندازه که حرف زده ميشود، مورد حمايت قرار گيرند، اما ميدانستم و دست آخر هم به من ثابت شد که بنياد سينمايي فارابي، در عمل هم اين حمايت بيدريغ را انجام ميدهد و خوشحالم که پاي کار آمد و بخشي از نگرانيهاي ما را کم کرد.
صلواتي گفت: علاوه بر «شهرام مسلخي» تهيهکننده و «محمدرضا گوهري» فيلمنامهنويس که در همه سختيها و مرارتهاي پيشبيني نشده همپاي ما بود و بارها به اقتضائات، فيلمنامه را بازنويسي کرد، «مرتضي پورصمدي» مدير فيلمبرداري و بازيگران خوبم، از هدايت هاشمي، گلاره عباسي، علي ثانيفر و تکتک عوامل سپاسگزارم و معتقدم همين انرژيهاي مثبت در ذهن من مانده است و نه سختيها.
او در پايان اظهار داشت: تمام فيلمهايي که من پيش از اين کارگرداني کردهام، با توجه به اقليمي که در آن زيستهام، جملگي در کردستان بودهاند و علاوه بر فضا، زبانشان هم کردي بوده است اما «پدران» چنين نبود. يکي از دلايلش تصميم من براي ساختن فيلمي بود که بتواند با مخاطب گستردهتري در سطح کشور ارتباط برقرار کند. اميدوارم اين فيلم هم بر مخاطب آشناي کارهاي من اثر بگذارد و هم مخاطبان بيشتري را جذب خود کند چرا که قد و مديوم آن، سينماي بلند و اکران در سطح سينماهاي کشور است.
در خلاصه داستان اين فيلم آمده است: رويارويي دو نسل ميتواند حادثه بيافريند؛ در پدران حادثهاي دو نسل را رو در روي يکديگر قرار ميدهد.
در اين فيلم هنرمنداني چون عليرضا ثانيفر، هدايت هاشمي، گلاره عباسي، مهشيد ناصري، کيوان پرمر، مهدخت مولايي، نويد لايقي، سارينا ترقي، يوسف يزداني، مرتضي خانجاني، شيدا مودب، سعيد پورشعباني و سعيد باغبان ايفاي نقش کردهاند.