تبديل اصفهان به قطب جديد صنعت تصوير کودک و نوجوان

تبديل اصفهان به قطب جديد صنعت تصوير کودک و نوجوان

به نام خداي زيبايي‌ها
مروز و در «روز جهاني کودک» در اصفهان آيين سپاس از تلاشگران سي و دومين جشنواره بين المللي فيلم هاي کودکان و نوجوانان برگزار شد. به همين مناسبت و در اين يادداشت نکاتي را يادآور مي شوم:
1)برخلاف آنچه در ظاهر به نظر مي‏رسد، سالهاست در دنياي کسب و کار، نسبت ميان فضاي کسب و کار خلاقانه، و جامعه‏ي پيرامون آن، پيوندي وثيق و جدي است. منطقه «سيليکون ولي» Silicon Valley به عنوان موفق‏ترين جامعه‌‏ي کسب و کار محور، به هيچ رو در هر محيط و جامعه‌‏اي قابل الگو برداري نيست. امروز که عازم شهر اصفهان بودم، با خود فکر مي‌‏کردم کدام شهر مثل اصفهان، مي‏‌تواند فضاي مناسب جغرافيايي و اجتماعي براي «کسب و کارهاي محتوا محور» و «صنعت تصوير براي کودک و نوجوان» را فراهم کند؟ و به نظرم رسيد همين نکته را با خوانندگان اين يادداشت در ميان بگذارم.
2)شواهد اين تناسب، کم ‏تعداد نيستند، استقبال گرم داوران کودک و نوجوان و اهميتي که امسال در جشنواره براي سينما قائل شدند، همچنين ثبت رکورد جديدي توسط «داوطلبان» مشارکت در فرآيند اين دوره از جشنواره، حضور نشاط بخش «خبرنگاران نوجوان» در تمام لحظات جشنواره، و آمادگي و استقبال «مديريت شهري» از برگزاري اين جشنواره، همه براي اهالي فن، نشانه محسوب مي‏‌شوند، نشانه‏‌ي اينکه اصفهان، فضايي مناسب، و حتي شايد مناسب‌‏ترين جامعه‌‏ي شهري براي استقرار يک جامعه‏‌ي کسب و کاري، يا به بيان ديگر «سيليکون وليِ سينماي کودک و نوجوان» در شهر اصفهان است. اتفاقي که مي‏‌تواند اصفهان را به «قطب خلاقيت صنعت تصوير» براي کودکان و نوجوانان تبديل کند.
3)نکات فوق، وقتي در کنار حضور و کمک به توان‏ خواهان و معلولان عزيز، و استقبال کم‏ نظير مناطق کم‏تر برخوردار شهري از سينما سيار، در نظر گرفته مي‏‌شود، ما را مصمم‏‌تر مي‏‌کند که نگاهي متفاوت به شهر اصفهان، جامعه‏‌ي شهري اين منطقه‌‏ي جغرافيايي داشته باشيم. گويي همه‏‌چيز براي يک جهش و خلق يک قطب فرهنگي جديد آماده است. من از اين مناسبت، يعني روز جهاني کودک، مفتخرم اعلام کنم، بنياد سينمايي فارابي و دبيرخانه‏‌ي جشنواره‏ي فيلم‌هاي کودکان و نوجوانان ايران، اين آمادگي را دارد که با رعايت الزامات مشخص، با نهادهاي همکار براي تبديل اصفهان به قطب جديد صنعت تصوير کودک و نوجوان همکاري کند.
4)ميزباني از سومين دوره المپياد فيلمسازي نوجوانان، رخداد معنادار ديگري بود که ما را قانع ساخت جدي‏‌تر به مرکزي براي پرورش صاحبان فکر و ايده، در ميان کودکان و نوجوانان بينديشيم و به رابطه‌‏ي ميان اهالي هنر کودک و نوجوانان، و مخاطبانشان بيشتر بيانديشيم، و انتقال تجارب بزرگترها را، به شيوه‏‌هاي نوين و مبتني بر مفاهيم دنياي کسب و کار، پي‏گيري کنيم.
5) از جمله‌‏ي اين الزامات مي‏‌توان به فعاليت مستمر دبيرخانه‌‏ي جشنواره در تهران و اصفهان، پايش مداوم فيلم‌هاي خارجي، همکاري هاي بين جشنواره اي، برگزاري دوره‏‌هاي آموزشي و آشنايي بيشتر جوانان، نوجوانان و کودکان با مفاهيم هنري از يک سو، و فرآيندهاي کسب‏ وکارهاي نوين از سوي ديگر، تاسيس مراکز و نهادهاي مروج فناوري‌هاي نو ظهور و... اشاره کرد، برخي از اين فعاليت‌ها به تنهايي از دست ما برمي‌‏آيد و برخي ديگر نيز نيازمند همکاري با نهادهاي ديگري مثل شهرداري اصفهان، استانداري و ديگر نهادهاست که اميدواريم پس از اعلام اين پيش‌قدمي از سوي سازمان امور سينمايي و بنياد سينمايي فارابي و دبيرخانه جشنواره، اين نهادها هم به ميدان بيايند و با هم، به اصفهان، اين شهر هنر و زيبايي، عنوان ديگري نيز بيافزاييم، که بيش از هرچيز پيام‏آور اميد و آينده‏اي روشن است.
6)بار ديگر اين روز ويژه را به همه‏ کودکان و نوجوانان، و کساني که عمر و انرژي خود را مصروف آينده‏‌اي بهتر براي آنان مي‏‌کنند، تبريک مي‏‌گويم و اميدوارم اين گام‌هاي کوچک نيز، در تاريخ بلند بالاي خدمتگزاران به فرهنگ کودکان و نوجوانان سرزمينان به يادگار بماند و تا سال‌ها پس از ما دنبال شود.
عليرضا تابش
?? مهر ????

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.
-->