جشنوارهها، محل تبادل نقطهنظرات است و پخشکنندهها با حضوري که در جشنواهها دارند، به ديده شدن هرچه بهتر آثار، کمک ميکنند. جشنواره کودکان و نوجوانان، موقعيتي بسيار خوب براي ديده شدن آثار سينمايي است.
به گزارش ستاد اطلاعرساني سي و دومين جشنواره بينالمللي فيلمهاي کودکان و نوجوانان، رضا فياضي، بازيگر آثار کودک و نوجوان در گفتوگو با ايسنا درباره وضعيت اکران فيلمهاي کودکان و نوجوانان،گفت: فيلمهاي کودکان و نوجوانان از قابليت فروش خوبي برخوردارند، اما به چگونگي وضعيت اکرانشان توجهي نميشود و بيشتر سرمايهگذاران، راغب به کار در اين حوزه نيستند.
اين بازيگر و کارگردان يادآور شد: من در جشنوارههاي کودک زيادي شرکت داشتهام و جايزه هم گرفتهام، اما خيلي از فيلمهايم هنوز اکران نشدند. اين مسئله تنها شامل حال من نميشود و فيلمهاي کودک زيادي داريم که از کيفيت خوبي برخوردارند، اما هنوز موفق به اکران عمومي نشدهاند.
فياضي در ادامه بيان کرد: کارکرد سينما در بازخوردي که با مردم دارد، نمايان ميشود، براي مثال سال قبل فيلم «ضربهفني» به کارگرداني غلامرضا رمضاني، که در جشنواره کودک مورد تحسين واقع شد، توانست اکران عمومي بگيرد و ديديم که خيلي موفق عمل کرد و مخاطبان زيادي را به سينما کشاند، اين موفقيت براي ديگر فيلمها نيز امکانپذير است، به شرطي که موفق به اکران عمومي شوند.
اين بازيگر همچنين درباره اهميت جشنواره فيلم کودکان و نوجوانان، اظهار داشت: جشنوارهها، محل تبادل نقطهنظرات است و پخشکنندهها با حضوري که در جشنوارهها دارند، به ديده شدن هرچه بهتر آثار، کمک ميکنند؛ در واقع، جشنواره موقعيتي بسيار خوب براي ديده شدن آثار سينمايي است.
وي ادامه داد: در بخش بينالملل جشنواره فيلم هاي کودکان و نوجوانان، نيز اين اتفاق ميافتد و خريداران خارجي در جشنواره شرکت ميکنند و خواهان خريد آثار ميشوند و از اين طريق عيار آثار سينمايي مشخص ميشود و سينماي ايران با سينماي ديگر کشورها تعامل ايجاد ميکند، که اين اتفاق نقطه مثبت جشنواره است.
بازيگر مجموعه تلويزيوني «هادي و هدي» درباره کمکي که جشنواره به اکران عمومي آثار کودک ميکند خاطرنشان کرد: به نظر من جشنواره ميتواند ياري دهنده باشد و راهي ايجاد کند که در نهايت به اکران عمومي آثار، ختم شود؛ حتي ميتواند فيلمهاي جشنواره را در فرهنگسراها و ديگرنقاط فرهنگي کشور به نمايش بگذارد و به بيشتر ديده شدن آثار کمک کند.
وي همچنين در رابطه با موضوعاتي که بايد در فيلمهاي کودک مطرح شوند، گفت: فيلم بايد با ذائقه کودکان ساخته شود و ضمن آن درخصوص معضلات کودکان، صحبت کرد و به کودکان شيوه غلبه بر اين مشکلات را آموخت. به خصوص اين امر براي فيلمهاي نوجوان پررنگتر ميشود، چراکه نوجواني سختترين دوره زندگي هر آدمي است و صحبت کردن درباره مشکلات دوران بلوغ، مثل اعتياد و يا معضلاتي که نوجوانان در اين دوران با آن مواجه ميشوند بسيار اهميت دارد و به اعتقاد من اگر فيلمهاي کودک از نوجوان جدا شوند و براي هر گروه بر مبناي نيازهاي خودشان فيلم بسازيم، بيشک اتفاقات خوبي براي اين حوزه سينمايي خواهد افتاد.