«عليرضا تابش» مديرعامل بنياد سينمايي فارابي: نقشهايي که استاد جمشيد مشايخي در سينما، تئاتر و تلويزيون ايران ايفا کردهاند جزئي از ميراث تصويري روزگار ماست.
جمشيد مشايخي جدا از اينکه کمالالملک سينماي ايران است بهدليل توجه ويژه خود به مسائل و دغدغههاي اجتماعي شايد در ميان هنرمندان اين سرزمين منحصر بهفرد باشد.
بهعنوان نمونه پادرمياني ايشان درخصوص مسائل مربوط به فوتبال ايران و دلجويي از «ليونل مسي» در حافظه و تاريخ اين مردم ثبت شده است.
جمشيد مشايخي جز نقشهاي ماندگارش در هنر ايران، در قامت يک کنشگر، مسئوليت اجتماعي خود را به درستي ايفا کرد.
او در فراز و نشيبهاي چند دهه اخير چون جنگ، بلاياي طبيعي و... لحظهاي از غم رنجديدگان و مصيبتزدگان غافل نبود و همدلي و همراهي با آنان را ترويج ميکرد.
استاد مشايخي با بيش از نيم قرن تلاش و کوشش در عرصه هنرهاي نمايشي، بهعنوان يک چهره پيشکسوت در دهه اخير به جوانان فيلمساز اقبال داشت، که اگر نگوييم بيمانند است، بسيار نادر و کمياب بوده تا جايي که حمايت بيدريغش از نوجويان عرصه فيلمسازي، قطعا از يادگارهاي ارزشمند ايشان محسوب ميشود.
ديگر ويژگي بارز استاد جمشيد مشايخي که حقيقتاً، وي را از ديگر هنرمندان، متمايز ميکرد، تواضع و مردمي بودن ايشان بود و ملت ايران، ترجيعبند معروفشان (من خاک پاي مردم ايران هستم) را هيچگاه فراموش نخواهندکرد. اين جلوه مردمي بودن را هفدهم فروردين در آيين بدرقه پيکرش در تالار وحدت تهران ديديم.
جداي از اين، فرزندان و يادگارهاي استاد، در وادي هنر و فرهنگ باليدهاند که نشان ميدهد او در مقام پدر خانواده نيز نقش خود را به نيکي ايفا کرده است.
مهر، عشق، تواضع و خلوص؛ ميراث معنوي اين چهره مردمي سينما و هنرهاي نمايشي است. اميد که دوستدارانش و بهخصوص جوانان علاقهمند به هنر، ميراثدار خوبي براي ارزشهاي به يادگار مانده از اين چهره سرشناس سينماي ايران باشند.
منبع: همشهري آنلاين، چهارشنبه 21 فروردين 1398، کد خبر 436933