هياتي متشکل از فيلمسازان، مدرسان و دستاندرکاران سينماي کره جنوبي در ديدار با مديرعامل بنياد سينمايي راههاي همکاري سينمايي و توليد مشترک ميان دو کشور را بررسي کردند.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، هياتي متشکل از دست اندرکاران سينماي کرهاي در حاشيه هفتمين جشنواره فيلم کره جنوبي با حضور در بنياد سينمايي فارابي با مديرعامل، معاون بينالملل و مدير امور توليد مشترک اين بنياد ديدار و گفتوگو کردند.
عليرضا تابش در ابتداي اين ديدار با اشاره به اينکه گفتوگو با هيات کرهاي پس از بازديد آنان از مراکز سينمايي ايراني و تماشاي آثار سينماي کشورمان اتفاق خوب و مبارکي است اظهار کرد: فارابي امسال وارد 35 امين سال تاسيس خود مي شود و اين نهاد سينمايي در دو زمينه حمايت از توليد آثار سينمايي و معرفي سينماي ايران در عرصه جهاني بيشترين فعاليت را داشته است.
وي ادامه داد: در سالهاي آغازين تاسيس بنياد سينمايي فارابي، معاونت پشتيباني توليد در اين بنياد تجهيزات لازم براي توليد را در اختيار گروههاي فيلمسازي قرار ميداد اما با توجه به روند ديجيتالي شدن سينما و فعاليت بخش خصوصي، نياز به پشتيباني در اين بخش از سوي فارابي کمتر شد.

مديرعامل بنياد سينمايي فارابي با اشاره به کوچکسازي اين بنياد در چهار سال اخير عنوان کرد: در مدت زمان حضور در مديريت فارابي به همراه همکارانم به منظور کوچکسازي فارابي، معاونت پشتيباني منحل شد و به جاي اين تشکيلات به دنبال راههاي جديد براي تامين مالي پروژههاي سينمايي هستيم.
تابش تصريح کرد: فلسلفه وجودي فارابي حمايت از سينماي ملي است و يکي از مصاديق اين حمايتها به جز حمايت از استعدادهاي خلاق در فيلمسازي، جستوجوي راههاي جديد براي تامين مالي پروژههاي سينمايي است.
وي افزود: تاسيس صندوق سينمايي در بورس به منظور خريداري سهام فيلمهاي سينمايي از سوي مخاطبان و معرفي پروژههاي سينمايي نيازمند به تامين هزينه توليد در فضاي وب (کرادفاندينگ) و جذب سرمايه توليد اين آثار از جمله فعاليتهايي است که اين روزها در بنياد سينمايي فارابي در دستور کار قرار دارد.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي با اشاره به معرفي سينماي ايران پس از پيروزي انقلاب اسلامي در جشنوارههاي مهم آسيايي و جهاني گفت: در 4 دهه اخير با تلاش فيلمسازان، تهيهکنندگان، پخشکنندگان و بنياد سينمايي فارابي، سينماي ايران در رسانهها و مجامع سينمايي جهان به خوبي معرفي شده است. در عين حال به رغم همه اين تلاشها در عرصه بينالمللي، هنوز در دو حوزه توليد مشترک و ورود جدي سينماي ايران به بازارهاي جهاني موفقيتهاي لازم اتفاق نيفتاده است.

تابش عنوان کرد: در معاونت بينالملل بنياد سينمايي فارابي، کارگروهي با هدف بررسي امکانات مربوط به توليد مشترک با ديگر کشورها تشکيل شده تا زمينههاي توليدات مشترک با کشورهاي ديگر فراهم شود.
وي ادامه داد: در سازمان سينمايي و در شوراي عالي بينالملل سينما، آييننامهاي براي حمايت از فعالان پخش و توزيع بينالمللي سينماي ايران مصوب شده است و دولت در اين بخش حمايتهايي را از فعالان بخش خصوصي خواهد داشت.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي با اشاره به حضور هياتهاي مختلف کرهاي در سالهاي اخير در ايران در حاشيه جشنواره جهاني، ادامه داد: مذاکرات مختلفي با اين گروهها انجام شده که هنوز به توليد مشترک ميان دو کشور منجر نشده، اما همکاريهاي جشنوارهاي ميان دو کشور در سطحي مناسب شکل گرفته است.
تابش با بيان اينکه گسترش همکاريهاي سينمايي بين ايران و کره جنوبي اهميت دارد تصريح کرد: اين جلسه فرصتي است تا سينماگران دو کشور درباره توليد مشترک تبادل نظر کنند و برنامهريزيهايي شکل گيرد. همچنين علاقه خود را براي پخش فيلمهاي ايراني در تلويزيون و سينماي کره اعلام ميکنيم.
در ادامه رائد فريدزاده معاون امور بينالملل بنياد سينمايي فارابي نيز اظهار کرد: نگاه ويژهاي به توليد مشترک در بنياد سينمايي فارابي وجود دارد. سينماي حرفهاي ايران سالانه 100 تا 120 فيلم توليد ميکند و از اين منظر ايران جزء کشورهايي با توليد سينمايي بالا محسوب ميشود.
معاون بينالملل بنياد سينمايي فارابي با اشاره به گستردگي ژانر در سينماي ايران به موفقيت فيلمهاي اجتماعي اشاره کرد و افزود: اين آثار در سينماي ايران پر رنگ و جزء فيلمهاي پرفروش محسوب ميشوند.

فريدزاده با اشاره به توليد مشترک يک انيميشن بلند سينمايي بين ايران و کره جنوبي اظهار اميدواري کرد که اين اثر تا يکسال آينده براي اکران آماده شود.
وي با اشاره به ديگر تجربيات توليد مشترک با کشورهاي ديگر از بررسي فيلمنامههايي براي توليد مشترک با کشورهاي فرانسه، آلمان، ترکيه، آمريکا، فنلاند، چک، آذربايجان و چين خبر داد.
معاون بينالملل بنياد سينمايي فارابي همچنين عنوان کرد که اثري در ايران به تهيهکنندگي کشورهاي فرانسه، سوئيس، لوکزامبورگ و لبنان به توليد رسيده و روند توليد مشترک اين فيلم در حال پيگيري است.
فريدزاده درباره شناخت هيات کرهاي از عباس کيارستمي و آثار کارگردانان سينماي ايران که در جشنوارههاي جهاني به نمايش درآمدهاند گفت: اين آثار بخشي از سينماي هنري محسوب ميشوند. در عين حال در ايران سينماگراني همچون اصغر فرهادي با ساخت آثار اجتماعي توجه جهانيان را با موفقيت در رويدادهايي همچون اسکار و برلين و... به خود جلب کرده و فيلمهايشان نيز جزء فيلمهاي پرمخاطب سينماي ايران محسوب ميشود.
معاون بينالملل بنياد سينمايي فارابي همچنين درباره ايجاد فضاي مشترک آموزشي و تبادل نظر ميان ايران و کره جنوبي تاکيد کرد: ميتوان در حين انجام توليد فيلم مشترک به اين خواستهها نيز جامه عمل پوشاند چرا که توليد مشترک هر فيلم فرمول از پيش تعيين شدهاي ندارد و آموزش، توليد و توزيع و رسيدن به زبان مشترک فرهنگي ميتواند همزمان اتفاق بيفتد.

مصطفي احمدي مدير امور توليد مشترک در بنياد سينمايي فارابي با اشاره به حضور ايران در جشنواره و بازار فيلم بوسان، نيز اظهار کرد: فيلمهاي ايراني در جشنواره بوسان اقبال گستردهاي در سالهاي مختلف داشتهاند. يکي از اين آثار «مارموز» بود که در سال گذشته در بخش رقابتي جشنواره بوسان به نمايش درآمد و اين اثر کمدي چند روز ديگر در ايران اکران ميشود.
وي تصريح کرد: همچنين سينماگران ايراني در ادوار مختلف در جشنواره فيلم بوسان کره جنوبي داور بودهاند.
«سو ري مون» کارگردان، فيلمنامه نويس و بازيگر، «سون ري ييم» کارگردان و فيلمنامه نويس، «آم تهوا» کارگردان و نويسنده، «چون هوان چنگ» کارگردان، «هان سون هي» تهيه کننده و پرفسور و دبير دانشکده فيلم آسيايي بوسان در اين جلسه با مديران بنياد سينمايي فارابي ديدار و گفت وگو کردند.
گزارش تصويري اين ديدار