سينماي ايران همواره دغدغه مناسبتهاي گوناگون را به واسطه سينماگران خوشذوقاش در خود ديده است. عاشورا و پرداختن به مضامين و ارکان گوناگون اين واقعه جريانساز، حال چه مستقيم و چه غير مستقيم، از مهمترين و جديترين مناسبتهاي آييني و مذهبي بهشمار ميآيد که سينماي ايران سينه خود را براي آن فراخ کرده است.
سينماي ايران در اقسام بسترهاي خود، حتي در گونههاي مستند و انيميشن نيز از پرداختن به القاي دستاوردهاي اين رويداد مهم حماسي – فرهنگي و البته ديني و تاريخي، دريغ نکرده است تا شايد تنها به مقداري، دِين خود و تاريخ را به ايثار و جانفشانيهاي شهداي کربلا ادا کرده باشد.
گرچه قامت تاريخ از آنچه در کربلا بر امام حسين (ع) و ياراناش رفت، هلال ميماند، اما سينما با تکيه بر توان و بضاعتهايي که در خود دارد سعي کرده تا بخشي از فرهنگ عاشورايي را به تصوير بکشد.
به هر حال سينماي ايران بهواسطه آثاري چند، برآن بوده تا درباره قيام امام حسين (ع) و واقعه کربلا، شرح درد اشتياق کند، هرچند که اين حماسه ديني - فرهنگي به هيچ کلام و تصويري اندر وصف نميگنجد.
«شرح درد اشتياق» عنوان نمايشگاهي است که از ابتداي محرم توسط روابط عمومي سازمان سينمايي در محوطه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برپا شده و تا پايان ماه صفر ادامه دارد.
عکس ها به همراه متن نوشته اي از مستند «اربعين» ساخته ناصر تقوايي و فيلم هاي «سفير» ساخته فريبرز صالح، «پرواز در شب» ساخته رسول ملاقلي پور، «شب دهم» ساخته جمال شورجه، «روز واقعه» ساخته شهرام اسدي، «به خاطر هانيه» ساخته کيومرث پوراحمد، «بال هاي سپيد» ساخته مهدي و ناصر هاشمي، «دست هاي خالي» ساخته ابوالقاسم طالبي، «مصائب دوشيزه» ساخته مسعود اطيابي، «دل شکسته» ساخته علي روئين تن، «عصر روز دهم» ساخته مجتبي راعي، «من و زيبا» ساخته فريدون حسن پور، «رستاخير» ساخته احمدرضا درويش، «کربلا جغرافياي يک تاريخ» ساخته داريوش ياري، «ناسور» ساخته کيانوش دالوند و «هيهات» ساخته هادي مقدم دوست، روح اله حجازي، دانش اقباشاوي و محمد هادي نائيجي به عنوان فيلم هايي که مستقيم يا غير مستقيم به اين حادثه عظيم پرداخته اند در معرض ديد قرار گرفته است که در اين لينک مشاهده مي شود.
عکسهاي نمايشگاه \"شرح درد اشتياق\"