عضو هيات پارلماني فرانسه حاضر در ايران پس از ديدار با رئيس مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، با مديران بنياد سينمايي فارابي ديدار و گفتوگو کرد، در اين نشست طرفين بر تقويت همکاري دو سويه تأکيد کردند.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، نماينده مجلس ملي فرانسه پس از ديدار با جمعي از مسوولان و نمايندگان مجلس، با حضور در بنياد سينمايي فارابي، با مديران اين نهاد سينمايي ديدار و گفتوگو کرد.
در نشست مشترک نماينده پارلمان فرانسه و مديرعامل بنياد سينمايي فارابي بر «پيگيري عقد تفاهمنامه توليد مشترک فيلم سينمايي بين دو کشور ايران و فرانسه» تأکيد شد.

«فردريک دوما» نايب رييس کميسيون فرهنگي و آموزش مجلس ملي فرانسه، دکتر «طيبه سياوشي» نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي و عضو انجمن دوستي پارلماني ايران و فرانسه، وابسته فرهنگي سفارت فرانسه در تهران، «عليرضا تابش» مديرعامل بنياد سينمايي فارابي، «رائد فريدزاده» معاون امور بين الملل بنياد و «مصطفي احمدي» مسئول بخش توليد مشترک بنياد سينمايي فارابي، در اين نشست مشترک بر تعامل دوسويه فرهنگي سينمايي دوکشور تاکيد کردند.
خانم دوما يکي از علل اصلي حضورش در ايران را، در کنار مذاکره درباره نقش مثبت ايران در مبارزه با تروريسم و ارتباطات و همکاريهاي اقتصادي، گفتوگو درباره همکاريهاي فرهنگي عنوان کرد.

وي با تجليل از پيشرفتهاي سينماي ايران، از سينما به عنوان ترجمان واقعيتهاي جامعه ياد کرد و افزود: به عنوان يک زن، به نظرم فيلمهايي که از ايران در جوامع و جشنوارهها ميبينيم کمي محدود کننده است. براي مثال واقعيت جامعه زنان در ايران هنگامي که با آن در کشور مواجه ميشويم پيشروتر از چيزي است که در برخي فيلمها ديده ايم و اين واقعيت بايد در چارچوب سينما به جامعه جهاني هم منتقل شود.
وي با بيان ملاقاتها و مشاهداتش در اين سفر گفت: از اينکه در ايران يک زن ?? سالهاي متخصص مديرعامل شرکت هواپيمايي هما است بسيار خوشحال شدم و اين براي من جالب بود، در مدتي که در ايران بودهام اين بخت را داشتم که با زنان موفق در عرصه مديريت کشور ملاقات کنم و تعداد بالاي حضور اين بانوان در عرصههاي گوناگون مديريتي برايم بسيار قابل توجه بود.

اين مقام پارلماني فرانسه با اشاره به نقش سينما در بازتاب احوال جوامع تاکيد کرد: ما به هيچ وجه درباره فيلمهايي با مضامين سياسي حرف نميزنيم، فيلمهايي که مد نظر من است آنهايي است که تصوير کاملي از جامعه ايراني ترسيم ميکنند. همکاري سينمايي فرانسه و ايران طولاني مدت است و فرانسويها علاقه دارند در ايران کار کنند. با توجه به همين رويکرد و وجود اين حس مشترک در نمايش دستاوردهاي جامعه ايران، بسيار اميدوارم که بتوانيم اين همکاري را توسعه دهيم.
عليرضا تابش مدير عامل بنياد سينمايي فارابي با اشاره به اين نکته که خانم دوما پيش از نمايندگي و ورود به پارلمان به فيلمسازي اشتغال داشته است عنوان کرد: از اينکه با نمايندهاي از پارلمان فرانسه ملاقات ميکنيم که از بطن فرهنگ به عرصه سياست و قانونگذاري قدم نهاده است خوشحاليم.

وي با اشاره به ديدارها و مذاکراتش با مسئولان شرکت «Unifrance» و «CNC» طي دو سال اخير، افزود: از جدي شدن روند توليد مشترک بين دو کشور استقبال ميکنيم و معتقديم اين امر بايد به طور عملياتي در سطوح عالي دنبال شود، معتقدم اين همکاري مشترک فقط به ارتباط نخبگان سينماي دو کشور محدود نشود و با ايجاد فضاي همکاري حرفهاي بين تمامي افراد مرتبط با توليد فيلم ميتوان به نتايج فراگيرتر دست پيدا کرد.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي با اشاره به برگزاري موفق هفته فيلم اروپايي در تهران و چند شهر ايران در دو هفته گذشته، عنوان کرد: در چند سال اخير همکاريهاي سينمايي ايران و کشورهاي اروپايي توسعه يافته و از آنجا که نگاه سينماي ايران و اروپا به موضوعات و مسائل انساني و اجتماعي است، ميتوان بر پايه همين ديدگاه مشترک به ادامه اين روند نگاه مثبت و اميدوارانهاي داشت.
در ادامه پيشنهاد مديرعامل بنياد سينمايي فارابي مبني بر مکتوب کردن سندي از طرف نماينده پارلمان فرانسه جهت پيگيري عقد تفاهمنامه توليد مشترک و پيشنهاد امضاي اين سند به دولت فرانسه، پيرو اين نشست مورد توافق قرار گرفت.

عليرضاتابش با اشاره به دستاوردهاي سينماي نوين ايران در چهل سال اخير گفت: به رغم تحريمهاي ظالمانه آمريکا و محدوديتهاي سياسي و اقتصادي، هنر و فرهنگ ايران در عرصههاي جهاني خوش درخشيده است، به خصوص سينماي نوين ايران دستاوردهاي قابل توجهي را در عرصههاي جهاني داشته و سينماگران موفق در ديپلماسي هنري توانستهاند چهره متفاوتي از ايران را ترسيم کنند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي حضور موفق زنان سينماگر را از پيشرفتهاي سينماي ايران دانست و گفت: تفاوت چشمگير حضور زنان هنرمند ايراني قبل و بعد از انقلاب اسلامي در عرصههاي مختلف فيلمسازي، از کارگرداني، نويسندگي و تهيهکنندگي تا تدوين و طراحيصحنه و همين طور فعاليت در گروههاي اجرايي درگير در همه صنوف سينمايي کشور، قابل توجه است.
عليرضا تابش در ادامه يادآور شد: با توجه به آمارهاي منتشر شده، خوشبختانه سهم کم نظير حضور بانوان ايراني در مجامع سينمايي جهان به عنوان داور يا ميهمان رسمي مشهود است و اين مسير از همان نخستين سالهاي پس از انقلاب اسلامي همواره مورد تأکيد مسئولان سينمايي کشور نيز بوده است.