مديران بنياد سينمايي فارابي و وزارت نيرو، در جلسهاي مشترک راهکارهاي پيش رو براي فرهنگسازي به منظور کمک به کاهش مصرف آب، برق و مسائل پيش روي انرژي را ارزيابي کردند.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، جلسه هم انديشي مديران بنياد سينمايي و وزارت نيرو با حضور عليرضا تابش مديرعامل، حبيب ايلبيگي قائم مقام، رائد فريدزاده معاون بينالملل، سيد مهدي سجادي خزانهدار و محمد رسول صادقي مدير روابط عمومي و مشاور مديرعامل بنياد سينمايي فارابي و دکتر محمد فاضلي سرپرست مرکز اجتماعي آب و انرژي و دکتر صديقه ببران مدير روابط عمومي وزارت نيرو در محل اين وزارتخانه برگزار شد.
عليرضا تابش در اين جلسه با اشاره به جلسه اخير وزير نيرو با سينماگران در خانه سينما اظهار کرد: رويکرد وزارت نيرو به استفاده از بيان هنري و تصويري قابل توجه است و از اين جلسات ميتوان نتايج خوبي را استخراج و عملياتي کرد و نقش فرهنگي وزارت نيرو را در حوزه آب و برق و انرژي تبيين نمود.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي عنوان کرد: در آثار هنرمندان سينما شامل آثار بلند و کوتاه و مستند، فيلمهاي ارزشمندي درباره بحران آب وجود دارد و وزارت نيرو در جشنوارههاي فجر، حقيقت و کوتاه ميتواند با حساسيت اين گونه آثار را دنبال کند و فيلمسازان آن را ترغيب و تشويق نمايد و به ديده شدن هرچه بهتر چنين آثاري کمک کند.
تابش ادامه داد: بدون اينکه دولتيها به مقوله فرهنگسازي و فيلمسازي ورود کنند جامعه هنري اين احساس را کرده که بايد در اين زمينه و با چنين مضموني فيلم ساخت و مخاطبان سينما را به اين مقوله مهم حساس کرد.
وي با اشاره به برگزاري دو دوره المپياد فيلمسازي نوجوانان ايران توضيح داد: با اينکه در نخستين دوره، سوژه در اين المپياد آزاد بود نوجوانان ايراني آثار خوبي را درباره بحران آب و محيط زيست ساخته بودند و در آثار امسال نيز اين دغدغه در نوجوانان فيلمساز ديده ميشد.
تابش با اشاره به حمايت از توليدات سينمايي از سوي بنياد سينمايي فارابي گفت: هر سال درباره موضوعات استراتژيک آثار مشترکي را با نهادهاي ذيربط توليد ميکنيم و ميتوانيم در زمينه ساخت فيلمهاي کودک و نوجوان و آثار اجتماعي همکاريهاي خوبي را با وزارت نيرو داشته باشيم و بخشي از آثار سينمايي با موضوع انرژي مورد حمايت فارابي و وزارت نيرو قرار گيرد.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي عنوان کرد: در جلسه اخير وزير نيرو و سينماگران در خانه سينما همت وزارت نيرو را در اين زمينه ديدم و خوشبختانه فضاي گفتوگو و همکاري بين وزارت نيرو و اهالي هنر فراهم شده است، اميدوارم زمينه همکاري مشترک در حوزه سينما و وزارت نيرو تسريع و عملياتي شود.
تابش با اشاره به سهم اندک حوزه فرهنگ در بودجه کل کشور اظهار کرد: چند سال پيش محاسبه کرديم تمام بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، معادل بودجه يکي از سدهايي ميشد که در يکي از مناطق کشور در دست احداث است و در بخش فرهنگ با بودجه اندک، کارهاي بزرگي انجام ميشود.
وي تصريح کرد: هنرمندان شاخص بخصوص فيلمنامه نويسان و کارگردانان ميتوانند به انتقال پيام موثر در باب انرژي به مردم کمک کنند و بنياد سينمايي فارابي و خانه سينما ميتوانند در اين زمينه وزارت نيرو را ياري دهند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي تاکيد کرد: ميتوان در دوره سوم المپياد فيلمسازي نوجوانان، با تمرکز بيشتري روي حوزه انرژي، مشارکت نوجوانان خلاق را جلب کرد و بخشي را هم به حوزه آب و انرژي و محيط زيست اختصاص داد. در حوزه عکاسي نيز کارهاي ارزشمندي ميتوان انجام داد و انجمن سينماي جوان و انجمنهاي عکاسي ميتوانند وزارت نيرو را در اين بخش همراهي کنند.
دکتر صديقه ببران مدير کل روابط عمومي وزارت نيرو نيز در اين جلسه اظهار کرد: در حوزههاي مختلف از جمله توليد آثار مستند، کارهايي را انجام دادهايم. آب به عنوان نماد وحدت ملي مطرح است، اما متاسفانه به موضوع آب در کشور به صورت منطقهاي نگاه ميشود و بنياد سينمايي فارابي و خانه سينما و ديگر ارگانها در جهت دهي به هنرمندان و حمايت از آثار سينمايي نقشي اساسي دارند.
وي ادامه داد: سينما اثرگذاري مانا دارد و مردم آثار مطرح شده در سينما را فراموش نميکنند.
ببران توضيح داد: اگر بتوانيم مشارکت نوجوانان و جوانان را در اين بخش با همراهي انجمن سينماي جوانان ايران داشته باشيم اتفاق خوبي رخ خواهد داد و سوژههاي جذاب و اثرگذاري وجود دارد که قابليت سينمايي و تصويري دارند.
حبيب ايل بيگي قائم مقام بنياد سينمايي فارابي نيز در اين جلسه يادآور شد: در موضوع آب و انرژي اگر نگاه گزارش عملکرد نداشته باشيم به اين مهم ميرسيم که از مسائل مطرح، قصه موثر پيدا کنيم و هنرمندان آثار قابل توجهي در اين زمينهها خلق خواهند کرد.
وي ادامه داد: ساخت کارهاي سفارشي، اثرگذاري نداشته و قصههاي جذابي که در حوزه انرژي وجود دارد ميتواند کار را به سرانجام درستي برساند. لازمه اين مهم اين است که اهل سينما و جوانان فيلمساز و مستندسازان با آنچه در بخشهاي مختلف وزارت نيرو ميگذرد آشنا شوند.
قائم مقام بنياد سينمايي فارابي عنوان کرد: پيشتر برخي نهادها همچون وزارت نفت، بازديد هنرمندان را از پروژههاي نفتي و پالايشگاهها هماهنگ ميکردند که همين بازديدها ميتواند در حوزه انرژي و پروژههاي مهم وزارت نيرو انجام شود.
ايل بيگي افزود: جذابيتهاي بصري زيادي در حوزه نيرو و برق و آب وجود دارد و سينماگران ميتوانند قصههاي زيادي را متناسب با مراکز مربوط به حوزه انرژي تعريف کنند.
وي تاکيد کرد: مداومت در آشنايي و رفت و آمد هنرمندان و فعالان حوزه انرژي نبايد قطع شود. در بسياري از مواقع، سوژهها ميتواند مورد توجه فيلمنامه نويسان قرار گيرد و از لابهلاي اين ايدهها، قصهاي جذاب استخراج شود.
قائم مقام بنياد سينمايي فارابي اظهار کرد: اخيرا رويداد خلق ايده را در حوزه فيلمنامهنويسي برگزار کرديم که شامل ايدهيابي براي آثار سينمايي ميشد. 300 ايده در اين رويداد ثبت نام کردند که از ميان آن 100 ايده مطرح شد و در نهايت 20 ايده انتخاب شد و گروههاي چند نفره در سه روز با اساتيد اين ايدهها را به طرح رساندند و در نهايت 3 طرح انتخاب شدند که بنياد فارابي از آنها حمايت ميکند.
ايل بيگي گفت: اين مدل ميتواند در حوزه آب و انرژي اجرا شود اما بايد سينماگران را در معرض طرحهاي مهم و ملي وزارت نيرو قرار داد. خيلي مواقع وقتي درباره خشکسالي و کم آبي حرف ميزنيم ممکن است آثاري ساخته شود که به خواستهها و نيازها نزديک نباشد.
وي ادامه داد: استعداد زيادي براي ساخت فيلم با موضوع آب و انرژي وجود دارد و در صورتي که در اين بخش حمايتهايي وجود داشته باشد فيلمهاي کوتاه خوبي در اين بخش ساخته ميشود و اين منوط به ارائه اطلاعات درست به فيلمسازان است.
به گفته قائم مقام بنياد فارابي، ساخت فيلم در اين بخش بايد استمرار داشته باشد. اگر در وزارت نيرو به روي فيلمسازان باز باشد شاهد اتفاقات خوبي خواهيم بود.
دکتر محمد فاضلي مشاور وزير نيرو و رييس مرکز امور اجتماعي منابع آب و انرژي، نيز در اين جلسه اظهار کرد: بعد از جلسه وزير نيرو در خانه سينما، جلسات ديگري نيز با خانه سينما داشتيم و مقرر شد مستندسازان در فراخواني دعوت شوند و در بخشهاي تخصصي، مسائل آب و برق براي هنرمندان تشريح شود تا بر اساس اين مسائل، طرحهايي ارائه شود و کميتهاي طرحهاي دريافتي را ارزيابي کرده و در نهايت به چند طرح براي اجرا برسيم.
رييس مرکز امور اجتماعي منابع آب و انرژي يادآور شد: بر اساس طرحهاي مصوب، وزارت نيرو حمايتهاي خود را انجام ميدهد. بايد برنامهاي مشترک برگزار شود و طرحهاي برتر معرفي شوند.
فاضلي ادامه داد: يکي از محورهاي بحث ما تعرفههاي آب و برق است. عدالت نيست هزينه آب مصرفي در شمال تهران و سيستان و بلوچستان يکسان باشد. در کشور 16 ميليون کولر گازي داريم که مصرف برخي از آنها دو برابر استاندارد است. عدالت بين نسلي، حقوق شهروندي و مسائلي از اين دست و آب و محيط زيست، ريزگردها، تالابها و برق و انرژي ميتواند موضوع فيلمسازي باشد.
وي تاکيد کرد: برپايي برنامه ايدهپردازي در حوزه آب و برق و انرژي و رسيدن به چند ايده برتر و در نهايت حمايت از ساخت چند اثر مستند و بلند ميتواند نتيجه خوبي به همراه داشته باشد.
