مسئول سينماي کودک و نوجوان سازمان سينمايي با تاکيد بر حمايت از بخش خصوصي در سينماي کودک و نوجوان از راه اندازي پخش فيلمهاي کودکان و نوجوانان خبر داد.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، حبيب ايل بيگي در برنامه گفت وگوي خبري اخبار ساعت ??:?? شبکه دو سيما در شامگاه پنجشنبه ?? شهريور اظهار کرد: سينماي کودک امروز مانند دهه 60 و 70 نيست؛ ما در آن دوران اوج داشتيم و اميدواريم با دورخيزي به سمت اين سالها برويم و برنامههاي مدوني براي سينماي کودک در سازمان سينمايي در نظر گرفته شده است.
وي اظهار کرد: از منظر کيفي و تعداد آثار توليد شده وضعيت سينماي کودک و نوجوان رو به رشد است. خوشبختانه امسال برخلاف چند سال گذشته که در اکران نوروزي سينماي کودک را فراموش کرده بوديم، فيلم کودک داشتيم که فروش خوبي داشت و بعد از آن نيز فيلم کودک ديگري آمده است و سال گذشته از مرداد اکران کودک داشتيم.

مسئول سينماي کودک و نوجوان سازمان سينمايي تاکيد کرد: در حوزه توليد نيز شوراي فيلمنامه تخصصي سينماي کودک در بنياد سينمايي فارابي هر هفته تشکيل جلسه ميدهد و فيلمنامههاي ارائه شده را در محورهاي اعلام شده بررسي ميکند.
ايل بيگي ادامه داد: سمت و سوي سينماي کودک را درباره کودک و نوجوانان به آثار براي کودک و خانواده برديم. فيلمهايي که درباره کودک ساخته ميشود بيشتر مخاطبش والدين و بزرگسالان هستند از اينرو به فيلمسازان توصيه کرديم در آثارشان به خانوادهها توجه ويژهاي داشته باشند و امسال در جشنواره کودک به اين مهم بيشتر توجه شده بود.
وي تصريح کرد: قهرمان فيلمهاي حاضر در جشنواره کودک و نوجوان امسال بچهها بودند و از عنصر تخيل در آثار استفاده شده بود و اميد بخشي در آنها ديده ميشد. رفتن به اين سمت و سو به ما کمک ميکند و هنوز نياز داريم به دنياي تخيلي و فانتزي بيش از پيش توجه کنيم و در اين راه بايد از جلوههاي بصري استفاده کنيم.
ايل بيگي گفت: در يکسال گذشته با مراکز مختلف تعامل داشتيم و تشکل بخش خصوصي فعالان سينماي کودک تشکيل شد و با همه دست اندرکاران سينماي کودک گفت وگو کرديم. همچنين با آموزش و پرورش، کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان جلساتي برگزار شد.
وي توضيح داد: کودکان و نوجوانان ما در معرض خطر هستند و اگر سينماي دهه 60 و 70 در اوج بود به اين دليل بود که رقيبي براي سينماي کودک وجود نداشت اما امروزه سرگرميهاي ديگر در دسترس کودکان است و بايد همه استانها، وزارتخانهها و نهادهاي مختلف در حوزه سينماي کودک و نوجوان کمک کنند.
مسئول سينماي کودک و نوجوان سازمان سينمايي افزود: سطح تعامل ما با نهادها از توافقنامهها فراتر رفته و همدلي بين بخشهاي مختلف ديده ميشود. حرکت کوچکي که در جشنواره کودک انجام داديم برگزاري دومين دوره «المپياد فيلمسازي نوجوانان» بود که با همکاري نهادهاي مختلف از سوي بنياد سينمايي فارابي برگزار شد.
ايل بيگي اظهار کرد: بايد بخش خصوصي را براي حضور در سينماي کودک ترغيب کنيم. برنامه پيش روي ما براي آنکه سرمايهگذاران حوزه بازي، عروسک، نوشت افزار و... در سينماي کودک حضور يابند، تدوين شده است و رييس سازمان سينمايي به استراتژيک بودن سينماي کودک تاکيد دارد و به زودي شاهد پخش سينماي کودک و نوجوان از سوي بخش خصوصي خواهيم بود.
وي عنوان کرد: نقصي که سالها شاهد آن هستيم عدم معرفي درست فيلمهاي سينمايي است. فيلمها بايد در رسانه ملي معرفي شوند. فيلمهاي برتر جشنواره کودک و نوجوان را کسي نميشناسد. کشورهايي که ميخواهند سينماي ملي داشته باشند با برنامههاي مختلف، آن را به مخاطبان از جمله کودک و نوجوان معرفي ميکنند و سينماي کودک بايد در شبکههاي مختلف تلويزيوني که گروه کودک دارند، معرفي شود.
قائم مقام بنياد سينمايي فارابي گفت: 13 ميليون دانش آموز داريم پس مخاطبان سينماي کودک و نوجوان کمتر از ديگر ژانرهاي سينما نيست .يکي از راهکارهاي خوب ديده شدن آثار، راه اندازي پخش سينماي کودک و نوجوان است. با مديران پرديسهاي سينمايي گفت وگو کرديم و با تاسيس پخش سينماي کودک و نوجوان و افزوده شدن سينماهاي کانون به پخش کودک، اتفاقات خوبي خواهد افتاد.
ايل بيگي گفت: لازم است سينماداران نيز فيلمهاي کودک را به سبد اکران خود اضافه کنند. تلاش ميکنيم بخشي از حمايتها را به اکران ببريم و «سامانه اردويي مدارس» را از سال گذشته راه اندازي کرديم.
غلامرضا رمضاني از کارگردانان سينماي ايران در سوي ديگر استوديو، شرايط فعلي سينماي کودک و نوجوان را اميدوار کننده عنوان کرد و ادامه داد: برقراري ارتباط در فيلمهاي امروزي قويتر شده و حتما بهتر خواهد شد، از حيث کيفيت هم سينماي امروز با تکيه بر دوران رکود و ذائقهشناسيها ميتواند با جهاد عمومي دلسوزان متولي امر، بهبود يابد.
وي اظهار کرد: بايد با سرعت و شتاب دانايي کودکان امروز برخورد شود، اين برخورد ميتواند از جنس درک و هضم باشد. زيرا کودکان امروز با کودکان دهه 60 تفاوت فاحشي دارند. به اين خاطر بايد جنس فيلمها تفاوت يابد.
او ادامه داد: بايد از شعار فاصله گرفت و پرداختن به ضرورتها و زيرساختهاي سينماي کودک را در عمل هم به نمايش گذاريم.
وحيد نيکخواهآزاد کارگردان و تهيه کننده سينما در ارتباط تصويري با اين برنامه با رد تقدم رابطه بر ضابطه در سينما ادامه داد: در حال حاضر فيلم اوليهاي بسياري را ميتوان مشاهده کرد که بدون رابطه به سينما و جشنواره وارد ميشوند. ورود اين افراد توانسته فکر و ايدههاي بکري را وارد سينما کند. گرچه با دوران طلايي سينماي کودک و نوجوان (دهه 60 و اوايل70) فاصله داريم اما اين فاصله برداشتني است و حذف آن دور از تصور نيست.
وي در ادامه يادآور شد: برخي از تهيه کنندهها امروز به دليل ترس از بازگشت سرمايه خود، کمتر به توليد فيلمهاي کودک و نوجوان ميپردازند. از اينرو ميتوان سينماي کودک را رو به افول عنوان کرد.
جليل اکبري صحت منتقد و کارشناس سينما در ارتباط تلفني با اين برنامه گفت: سينماي کودک، نياز فرهنگي ماست. سينما يک نياز اجتماعي است که نياز به زيرساخت و سازوکارهاي ويژهاي دارد و اگر به نيازهاي سينماي کودک و نوجوان پاسخي ندهيم کشور دچار آفت ميشود. رسيدگي به کودکان و نيازهاي فکري آنها يک مرحله و طبقه اساسي از جامعه محسوب ميشود.
وي افزود: پيش بيني ميشود درباره رويکرد سرمايه گذاران و تهيه کنندگان سينما از سوي دولت و مراکز فيلمسازي خصوصي اصلاحي صورت نپذيرد، زيرا ديگر ساز سينماي کودک ما هارمونيک نيست و باز هم شاهد فعاليتهاي جزيرهاي در اين بخش خواهيم بود.
محمدرضاکريمي صارمي مديرکل امور سينمايي و تئاتر کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان در ارتباط تلفني با اين برنامه، امسال را، سال شکوفايي سينماي کودک و نوجوان عنوان کرد.
وي با اشاره به توليد دو فيلم کودک و نوجوان از سوي کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان و با همکاري بنياد سينمايي فارابي ادامه داد: ورود 10 فيلم برتر به جشنواره فيلم کودک و نوجوان را ميتوان به فال نيک گرفت. به صورتي که اکران ماهانه يک فيلم ميتواند خوراک يک سال سينماي ما را فراهم کند.