در ستايش هنرمند مردمي

در ستايش هنرمند مردمي

عليرضا تابش؛ مديرعامل بنياد فارابي: در نهايت تألم و اندوه فراوان، يکي ديگر از مردمي‌ترين هنرمندان اين سرزمين، دعوت حضرت حق را لبيک گفت و آخرين نقش ماندگار خود را در تاريخ هنرهاي نمايشي اين مرز و بوم به يادگار گذاشت. عزت‌الله انتظامي همچو نامش، عزت‌مندانه، ساليان سال، با نقش‌ها و آثاري جاودان براي هنر و فرهنگ اين مملکت، افتخار و اعتبار به‌جا گذاشت و هميشه براي مردم شادي آفريد.
استاد عزت‌الله انتظامي از افتخارات هنر ايران زمين بويژه در زمينه تئاتر و سينما بود که ايرانيان بي‌شماري در مقاطع مختلف سني با هنر و حضور وي در سينما و تئاتر آشنا هستند. در کنار کارنامه هنري پربارش، منش و بينش انساني و آزاديخواهي و احساس مسئوليت از شاخصه‌هاي بارز استاد انتظامي بود که همواره در مسير زندگي احساس مسئوليت اجتماعي در برابر هنرمندان و مسائل مبتلا به جامعه خود داشت. اين احساس مسئوليت باعث شده بود حمايت از هنر و نخبگان کشور از دغدغه‌هاي وي باشد و اين صفت ارزشمند استاد انتظامي بايد سرمشق ساير هنرمندان بخصوص هنرمندان جوان کشور قرار گيرد. استاد انتظامي طي سال‌هاي اخير در کارهاي صنفي هميار هنرمندان بود، در جايگاه عضو شوراي‌عالي خانه هنرمندان، رئيس هيأت مديره خانه تئاتر و با نگاه مصلحانه خود و به بهانه‌هاي مختلف در کار خير پيشقدم بود و از پيشکسوتان هنر تئاتر و سينما که خانه‌نشين شده بودند دلجويي مي‌کرد و در صورتي که نياز به کمک و حمايت داشتند در حمايت و رفع مشکلات آنان سعي مي‌کرد. استاد عزت‌الله انتظامي اولين جايزه بين‌المللي بازيگري سينماي ايران را در سال ???? براي فيلم «گاو» در جشنواره فيلم شيکاگو دريافت داشت.جايزه‌اي که سال‌ها بعد زينت‌بخش موزه سينماي ايران شد. در سال ???? يونسکو از استاد تجليل کرد و آيين بزرگداشت و تجليل از اين بازيگر برجسته سينماي ايران مطابق با مهر ماه ???? در مقر سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد يونسکو در پاريس برگزار شد. در اين نمايشگاه پوستر فيلم‌هايي که انتظامي در آنها نقش‌آفريني کرده‌است به همراه آرشيو عکس‌هاي شخصي وي و لوح تقدير فيلم گاو به نمايش درآمد.
در ديداري که نوروز سال ?? با استاد عزت‌الله انتظامي داشتم ايشان به برخي خاطرات شيرين خود در عرصه تئاتر و سينما و همکاري‌اش با مرحوم مرتضي احمدي و زنده‌ياد علي حاتمي اشاره کرد.
عزت‌الله انتظامي که اولين مديرعامل موزه سينماي ايران بود خاطرات خود در آن دوره را برشمرد و گفت: «نخستين کسي بودم که جوايز ملي و بين‌المللي خود را به موزه سينما اهدا کردم و بسياري از هنرمندان را تشويق و ترغيب کردم که جوايز و افتخارات خود را جهت گردآوري، حفظ، ثبت و عرضه مناسب ميراث سينماي ايران به گنجينه موزه سينما اهدا کنند.»، آقاي بازيگر در اين سال‌ها در مقام عضو هيأت امناي موزه سينما تلاش‌هاي ارزنده‌اي در حفظ و معرفي ميراث سينماي نوين ايران داشت. استاد انتظامي در قامت يک هنرمند محبوب و مردمي براي کاستن آلام بيماران و نيازمندان پيشقدم مي‌شد. خبرنگاران به ياد دارند بغض آقاي بازيگر سينماي ايران هنگامي که راجع به کودکان بي‌سرپرست افغان صحبت مي‌کرد، همه را متأثر کرد يا فراخوان‌هاي او براي کمک به آزادي زندانيان غيرعمد و فراخوان همت عالي در سينما عصر جديد براي کمک به تأمين دارو براي بيماران مبتلا به «ام‌ اس» و ده‌ها مورد مشابه ديگر را. هنردوستان ايراني هيچگاه کلام و اشارات نافذ «آقاي بازيگر» را در حمايت از نيازمندان فراموش نخواهند کرد چراکه باور داشتند و دارند واژه هنرمند، يگانه عيار عيان او بود.
عمري چنين با عزت، آثاري جاودانه و ماندني در عرصه نمايش و سينما از کسي چون آقاي بازيگر برمي‌آمد. ياد و خاطره عزت‌الله انتظامي از ياد رفتني نيست. روحش شاد که هميشه شادي آفريد.
منبع: روزنامه ايران، شنبه 27 مرداد 1397، شماره 6855

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.
-->