بخش استوديوهاي صداگذاري لابراتوار ديجيتال پيشگامان سينماي آريا به عنوان مجهزترين استوديوهاي صداگذاري در ايران با حضور مسئولين وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي وسازمان سينمايي، کارشناسان خارجي در زمينه صدا و سينماگران افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، در ابتداي اين مراسم فريبرز کامراني مديرعامل پيشگامان سينماي آريا ضمن خير مقدم به حاضرين با اشاره به تاريخچه شروع فعاليتهاي اين لابراتوار اظهار داشت: امروز روز مهمي براي ما است و با افتخار راه اندازي حرفهايترين استوديوهاي صداگذاري با استانداردهاي بينالمللي و استفاده از طراحي (Reflection Free Zone) CID (Controlled Image Design/RFZ ) در ايران را آغاز ميکنيم.
وي يادآور شد: اين مجموعه از سال 88 در ابتدا با داشتن يک واحد اصلاح رنگ ديجيتال فيلمهاي سينمايي و يک دستگاه فيلم رکوردر حرکت خود را آغاز کرد و در ادامه با ارتقاء مجموعه به داشتن 5 واحد تصحيح رنگ و اضافه کردن بخش ترميم و مرمت ديجيتال فيلمهاي آرشيوي توانست کارنامه بسيار خوب و موفقي را در 9 سال گذشته بدست بياورد. با پشت سر گذاشتن تمامي فعاليتهاي ذکر شده امروز بخش ديگري در مجموعه ما مورد بهره برداري قرار ميگيرد که مربوط به استوديوهاي صداگذاري مجهز و به روز در سطح جهاني براي اولين بار در ايران است.
با بهرهگيري تجريبات چهار شرکت مطرح به نامهاي Genelec، Merging، Schoeps و EZ Acoustics که که هر يک جايگاهي شاخص در بحث حرفهاي صدا در سينما، راديو و تلويزيون امروز دنيا دارند اين استوديوها شکل اجرايي و فني به روز خود را گرفتند.
در ادامه مراسم محمود اربابي، معاون توسعه فناوري و مطالعات سينمايي سازمان سينمايي کشور گفت: ابتدا وظيفه دارم مراتب تشکر رياست محترم سازمان سينمايي را براي فراهم کردن اين سرمايه جديد به سينما ابلاغ کنم، افتتاح اين استوديوها يک تلاش ارزشمند براي سينماي ايران محسوب ميشود و مجموعه ما در سازمان سينمايي کشور ارتباط نزديکي با پيشگامان سينماي آريا از گذشته داشته است و اين استوديوها يک سرمايه و امکان ارزشمند براي سينماي ايران هستند و ما وظيفه داريم در راستاي گسترش و توسعه سطح کيفي سينما از اينگونه تلاشهاي ارزشمند حمايت کنيم و منشا خدماتي باشيم تا سينماي ايران در عرصههاي داخلي و بينالمللي موفقيتهاي بيشتري به ارمغان بياورد. اين مسير را با قدرت ادامه ميدهيم و اميدوار هستيم تا اين سرمايه جديد نقش خود را در جهت ارتقا سطح کيفي صدا در سينماي ايران ايفا کند.
محمدعلي حسين نژاد، عضو هياتمديره مدرسه ملي سينما نيز ضمن ابراز خرسندي از افتتاح اين استوديوهاي پيشرفته اظهار داشت: ما از گذشتههاي دور با فعاليتهاي لابراتوار پيشگامان سينماي آريا آشنا بودهايم و در جريان گامهاي بسيار موثر آنها در سينما هستيم.
عضو هيئت مديره مدرسه ملي سينما در ادامه افزود: جا دارد ازمرحوم سيفالدين کامراني ياد کنيم که در دوران خود از پيشگامان به نام در عرصه توسعه فني سينماي ايران بودند و فرزند ايشان امروزه به شايستگي اين مسير را ادامه ميدهند. اين مجموعه پايه گذار قدمهاي فني بسيار مثبت در سينما بوده است که همواره تدوام داشته و اميدوارم اهالي سينما قدردان و پشتيبان اين مجوعه باشند تا در عرصههاي بينالمللي بيش از پيش توفيق داشته باشيم.
دکتر اکبر عالمي، مدرس دانشگاه و مستند ساز نيز از ديگر سخنرانان اين مراسم، ضمن اشاره به تاريخچهاي از سينما بيان کرد: سينما زبان تصوير و صداست. بزرگترين دستارود تاريخ تمدن پيدايش کلام است. کلام باعث شد تا انسان اوليه با استفاده از کلمه، انديشه خود را منتشر کند و در ادامه پيدايش خط بود تا بشر بتواند تفکرات خود را جاودانه کند.
موضوع اين مراسم نيز صدا است، کلام قداست حيرت آوري دارد که تمام کتب مذهبي به آن اشاره کردهاند و سينما زبان تصوير است. سينما دو حس اصلي انسان را به قوي ترين شکل ممکن، در خود دارد. حرکتي که در استوديو پيشگامان سينماي آريا از گذشته تا حال در جريان است بسيار قابل تقدير است زيرا اين مجموعه با بهره گيري از سرمايه شخصي ضمن تلاش در جهت ارتقا سطح کيفي سينماي ايران به اشتغالزايي نيز کمک کرده است و امروزه تجهيزاتي در اين مجموعه وجود دارد که حتي در انگلستان وجود ندارد. وقتي از اين مجموعه بازديد داشتم صدا در سينما را به معناي واقعي کلمه درک کردم و به عنوان يک ايراني احساس غرور ميکنم. اين مجموعه بيشک متعلق به تمامي سينماگراني است که ميخواهند فيلمهايشان را آبرومندانه در بيرون از مرزها به نمايش قرار دهند.
اين پژوهشگر و مولف در ادامه افزود: براي مبحث صدا در سينماي ايران به راستي بايد سرمايه گذاري کرد زيرا صدا نيمي از شخصيت سينما است و من به عنوان يک معلم سينما به سهم خودم خانواده کامراني را براي تلاش ساليان سال خود براي آبرومندي سينماي ايران تحسين ميکنم و براي سينماي شريف ايران بهترين آرزوها را دارم زيرا ما در آثارمان انديشه و خرد داريم.
در پايان اين مراسم سيامک نقيان مدير عامل شرکت (GENELEC يکي از مديران ايراني خارج از کشور) اظهار داشت: من 32 پيش از ايران رفتم و در اين مدت کوتاه که براي برگزاري کارگاههاي تخصصي صدا در تهران بودم به ايراني بودنم افتخار کردم زيرا فرهنگ، روح آدمي است و اين فرهنگ غني ايران است که باعث بقاي همه ما در دنيا شده است و سينما بخش مهمي از فرهنگ ما محسوب ميشود. در اين تعامل ارزشمند تجربيات خود را با سينماي ايران تقسيم کردم و افتخار ميکنم که فيلمهاي ايراني در سالهاي اخير موفقيتهاي چشمگيري در جهان داشته است و خوشحالم که در پيدايش اين استوديو ها سهيم بودهام، پيشگامان سينماي آريا خدمات مهمي به لحاظ فني براي سينماي ايران ارائه کرده است و در آينده نزديک صداي چند بعدي است که سينما را متحول خواهد کرد و خوشحالم که در اين جريان عظيم حضور داشتهام.
در پايان اين مراسم حاضرين از استوديوهاي مجموعه پيشگامان سينماي آريا بازديد کردند.
منبع: ايسنا