دغدغه داوران کودک بخش بين الملل جشنواره کودک

دغدغه داوران کودک بخش بين الملل جشنواره کودک


دنياي کودکان هميشه رنگي است

اصفهان اين روزها در کنار زيبايي هاي بصري هميشگي اش، قاب هاي دوست داشتني درخشاني را به خود مي بيند. قاب هايي از جنس کودکان، از جنس پاکي و شادي، رنگين کماني از احساس و شور.

سي امين دوره جشنواره بين المللي فيلم کودکان و نوجوانان در حالي برگزار مي شود که حضور داوران کودک در بخش بين الملل به آن رنگ ديگري بخشيده است.

اين داوران کودک زير ?? سال باتوجه به شايستگي ها و توانمندي هايشان انتخاب شدند تا با تماشاي فيلم هاي جشنواره راي خود را نيز اعلام کنند.

همه اين داوران سال اول داوري شان را در سي امين جشنواره بين المللي کودکان و نوجوانان سپري مي کنند.

با اين داوران کودک در هتل پيروزي اصفهان گفت وگويي داشته ايم که درادامه مي خوانيد.

دوست دارم دندانپزشک شوم

ابوالفضل داد احمد رحيمي ? ساله از کشور افغانستان از داوران کودک دوره سي ام است. او به سينما و ديدن فيلم بسيار علاقمند است اما دوست دارد دندانپزشک شود و از اينکه بيشتر اوقات خود را با دوستان همسن و سالش از کشورهاي مختلف مي گذراند بسيار خوشحال است.

او درباره داوري اين دوره از جشنواره اين طور مي گويد: خيلي روزهاي خوبي پشت سر گذاشته ام و دوست دارم سال هاي آينده هم داور کودک باشم. برگه هاي ارزشيابي در اختيار داوران کودک قرار مي گيرد که اگر فيلمي بد باشد يک ستاره مي زنيم، اگر متوسط باشد دوستاره و اگر خوب باشه سه ستاره. اما فيلم هايي که من ديده ام همگي خيلي خوب بودند.

او در پايان اضافه مي‌کند: پيام من به همه کودکان دنيا اين است که باهم دوست باشند، دعوا و جنگ نکنند و به همديگر چيز ياد دهند.

خوشحالم که داور کودک جشنواره هستم


علاء خضور( Alaa Khaddour ) داور ?? ساله از کشور سوريه بسيار خوشحال است و حس خوبي دارد که داور کودک جشنواره شده است. اينکه جشنواره کودک اين فرصت را به او داده برايش لذت بخش است.

او تاکنون ? فيلم ديده که از ميان آنها «بل و سباستين» را بسيار دوست داشته و با فيلم «قهرمان کوچک» و چند فيلم ديگر ارتباط خوبي برقرار کرده است.

او درباره موضوع اين فيلم ها مي گويد: اينکه موضوعات اين فيلم ها در خصوص شجاعت بود و هيچ مانعي جلودار شخصيت اصلي نبود بسيار براي من جذاب بود. من معتقدم که سينما به کودکان شجاعت و قدرتمند بودن را ياد مي دهد.

وي ادامه مي دهد: من فيلم‌ها را به همراه ديگر داوران کودک مي بينم و در خصوص کارگرداني و بازيگر نقش اول فيلم امتياز مي دهم.

او پيام خود را به کودکان سراسر جهان اين طور بيان مي کند: به کودکاني که صداي مرا مي شنوند مي گويم اگر در دوره هاي بعدي نيز به اين جشنواره دعوت شدند حتما حضور پيدا کنند چون با دنياي جديدي آشنا خواهند شد. من با حضور در اين جشنواره با فرهنگ هاي جديدي آشنا شدم و از فيلم هاي آن شجاعت و قدرت را آموختم.

علا در ادامه صحبت هايش خاطرنشان مي کند: جنگ پدرم را از من گرفت، پدربزرگم را زخمي کرد، خيلي ها خانه هايشان ويران شد و بسياري از هموطنان من شهيد شدند، اما مقاومت همچنان ادامه دارد. من دعا مي کنم بحران جنگ به زودي براي کودکان سوريه به پايان برسد و خداوند حافظ همه بچه ها باشد. پيام من به همه کودکان اين است که از هيچ چيز نترسند و تسليم نشوند چراکه شجاعت باعث مي شود به تمام اهداف بزرگ خود برسيم. در ضمن شهر اصفهان بسيار زيبا، تميز و

کودکان هيچ گاه تسليم نمي شوند

دلع سعده (DalaaSaada) ديگر داور کودک سوريه اي که او نيز از ديدن فيلم بل و سباستين بسيار لذت برده است مي گويد: تلاش شخصيت اين فيلم براي رسيدن به هدف اصلي اش قابل تحسين است.

او که نيز مانند بسياري از کودکان سوريه پدرش را در جنگ از دست داده است مي گويد: بسيار متاسف هستم که در کشور من بيشتر خانه ها ويران شده اند و کودکان آرامش ندارند. اما هيچ گاه دست از مقاومت برنمي دارند. من از اين فيلم ياد گرفتم که هيچ گاه تسليم نشوم. من دنيايي بدون جنگ و همراه با آرامش را براي همه کودکان جهان مي خواهم.

دلع به داوري بخش کودک در جشنواره اشاره مي کند و مي گويد: انتخاب کارگردان و بازيگر نقش اول در ارزشيابي داوران کودک قرار مي گيرد. اگر باز هم از من دعوت شود تا در جشنواره کودک به عنوان داور حضور داشته باشم حتما خواهم آمد، چون به نظر من سال هاي آينده اين رقابت جذاب تر و تجربيات ما نيز بيشتر خواهد شد.

او در پايان اضافه مي کند: من کشور ايران را بسيار دوست دارم و اينکه در ساليان بسيار دور با مردم ايران زبان مشترکي داشته ايم بسيار خوشحال هستم. پيام من به همه کودکان جهان اين است که هيچ گاه تسليم نابرابري ها نشوند چون از هدفشان دور مي شوند.

کودکان شکست را نمي پذيرند

ميريا حضوري (MirnaAlhazouri) داور کودک ? ساله لبناني حضور در اين جشنواره را تجربه جالب و جديدي مي داند و اينکه با دوستان ديگري از کشورهاي مختلف آشنا شده بسيار خوشحال است.

ميريا ايران و شهر اصفهان را زيبا و شگفت انگيز مي داند و مي گويد: من هم، چون ديگر دوستان داورم از فيلم «بل و سباستين» بسيار خوشم آمد آن هم به دليل شيوه اي که براي يافتن مادرش در نظر گرفته بود واين موضوع براي من بسيار جذاب بود که هيچ گاه از تلاش و کوشش براي رسيدن به موفقيت دست برنداريم.

او مي گويد: من پدرم را در جنگ از دست دادم و دراين راستا پيام من به همه کودکان اين است که هيچ گاه در برابر ظلم، سختي و ناعدالتي و رنج ها تسليم نشوند و شکست را نپذيرند.

درباره راي هاي خودم صحبت نمي کنم


اوليش ستين کورکن (Ulas Cetin Koreken) داور ? ساله از ترکيه روزهاي جشنواره را براي خود بسيار زيبا و جذاب مي داند و اضافه مي کند: همه چيز خوب است، فقط هواي اصفهان بسيار گرم است. دلم مي خواهد بيشتر مرا براي گردش و بيرون ببرند. زيباترين مکاني که در شهر اصفهان ديده ام ميدان امام است. من ايران را به دليل اين همه زيبايي هميشه به خاطر خواهم داشت.

او ادامه مي دهد: من همه فيلم ها را ديده ام و بسيار لذت برده ام. مضامين و مفاهيم فيلم ها را دوست داشتم. بازيگران فيلم ها بسيار خوب بازي مي کنند خصوصا بازيگران کودک.

از اوليش درباره بهترين بازيگران و بهترين فيلم جشنواره پرسيديم و او اين طور پاسخ داد: من داور جشنواره هستم و نمي توانم درباره راي هاي خودم صحبت کنم. اما پيام من براي تمام کودکان جهان اين است که اگر تلاش کنيد به هر چه مي خواهيد مي رسيد و به هر کسي که مي خواهيد تبديل مي شويد.

از اين داور کودک که پدرو مادرش نيز کارگردان و تهيه کننده هستند، درباره اعتماد به نفسي که دارد پرسيديم و او پاسخ داد: من فوتبال بازي مي کنم به همين دليل اعتماد به نفس بسيار بالايي دارم. دوست دارم به کشورهاي مختلفي سفر کنم و در جشنواره هاي متفاوت هنري شرکت کنم.

بازيگري شغل لذت بخشي است

ژولين وايس ترک (Julian Weiss) 9 ساله از اسلوني که هم داور کودک هست و هم بازيگر فيلم «يک بعدازظهر دلپذير» پيامي به تمام کودکان دنيا مي دهد و مي گويد: هرکسي در هرجاي دنيا مشغول بازيگري است بايد به راه خود ادامه دهد چون شغلي لذت بخش است.

پدرم به بهشت رفت

رقيه النوري (Rukia Alnouri) داور ? ساله سوريه اي جزو کوچک ترين داورهاي اين بخش است که شيرين حرف مي زند و از فيلم «بل و سباستين» بسيار خوشش آمده است.

رقيه در مورد پدرشهيدش مي گويد: پدر من با دوستانش به بهشت رفتند و ديگر بازنگشتند.

آرامش از آن کودکان است

احمد هادي عبدالحسن (Ahmed Hadi Abdulhasan) داور ?? ساله از عراق از روزي که آمده ? فيلم ديده است که فيلم «بل و سباستين» نظرش را جلب کرده است، چون داستان زيبايي دارد.

او مي گويد: من با بچه هاي زيادي از کشورهاي مختلف دوست شده ام و اين مساله برايم بسيار جالب بود. من بسيار خوشحالم که رابطه ملت ايران و عراق مثل دوبرادر و دو دوست شده است. آرزوي من براي همه کودکان جهان صلح و دوستي است. اميدوارم هميشه در آرامش باشند.

همه کودکان بايد شجاع باشند


علي مرتضي ايوبي (Ali AlmurtadaAyoubi) داور ? ساله سوريه اي چندين فيلم از جشنواره را ديده است و يکي از فيلم ها که نامش را يادش نيست و در مورد مدرسه بوده برايش بسيار جذاب بود.

او مي گويد: نکته اي که از اين فيلم ها آموختم اين بود که کودکان هميشه بايد در کنار يکديگر باشند و دست در دست هم دهند تا به هدفشان برسند.

او اضافه مي کند: پدر من نيز در جنگ با تروريست ها در منطقه عدرا در دمشق شهيد شده است.

علي ادامه مي دهد: همه کودکان جهان بايد شجاع باشند و براي رسيدن به اهدافشان بجنگند. من سينما و فيلم ديدن را بسيار دوست دارم اما فيلم هاي اکشن را بيشتر مي پسندم. اما دوست دارم در آينده مهندس شوم چون رياضي براي من آسان تر است.

خداوند حافظ کودکان است

کريست پوستاجيان (KristBostajan) داور ?? ساله از سوريه فيلمي در جشنواره ديده است که درمورد مدرسه بوده که آن فيلم را بسيار دوست داشته است. چون تقابل خير و شر را در فيلم نشان داده اند. از اين فيلم نتيجه گرفته ام که اگر به همديگر کمک کنيم و يکدست باشيم به نتيجه مطلوب خواهيم رسيد.

کريست اين طور ادامه مي دهد: نکته اي که از کشور ايران بسيار مرا جذب کرد زيبايي هاي شهر اصفهان و بناهاي تاريخي آن خصوصا ميدان امام بود.کالسکه سواري با اسب براي من تجربه شگفت انگيزي بود. من در کشورم صحنه هاي تلخي از محاصره را تجربه کردم. اما بايد بگويم موسيقي ايراني گوش مي دهم. آن هم يکي از موسيقي هاي معروف شما به نام کجايي عزيزم، دقيقا کجايي ...

او در پايان خاطرنشان مي کند: يک دوره کلاس هاي بازيگري را گذرانده ام اما متاسفانه با شروع جنگ ديگر نتوانستم ادامه دهم.اميدوارم همه کودکان جهان مراقب خودشان باشند و خداوند نيز هميشه حافظ و نگهدارشان باشد. پيام من به کودکان اين است که باهم دوست باشند، دعوا نکنند و به همديگر چيز ياد دهند.


ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.
-->