حرفهايي که والدين در خانه و معلمان و دبيران در مدرسه نميتوانند بزنند، ميتوان از طريق سينما و به صورت آموزش غير مستقيم به آنها گفت.
به گزارش ستاد اطلاعرساني سيامين جشنواره بينالمللي فيلمهاي کودکان و نوجوانان به نقل از ايسنا، سيدمحمدرضا خردمندان کارگردان فيلم «بيست و يک روز بعد» که در جشنواره فجر به نمايش درآمد و اين بار هم در بخش اصلي سي امين جشنواره فيلمهاي کودکان و نوجوانان به نمايش در خواهد آمد با بيان اين مطلب گفت: هر چقدر جشنوارهها از تهران تمرکززدايي شود و به ديگر شهرها هم اجازه برگزاري جشنواره بدهيم، ميتوانيم دستاوردهاي بهتري داشته باشيم. جشنواره فيلمهاي کودکان و نوجوانان با سابقه خوبي که در شهر اصفهان داشته و با توجه به بازگشت دوباره به اين شهر و اين که ? سال قرار است در اين شهر برگزار شود، ميتواند دوباره سينماي کودک و نوجوان را احيا کرده و به جايگاه اصلي خودش بازگرداند.
وي افزود: شخصا شهر اصفهان و جشنواره فيلمهاي کودک و نوجوان و شور و حالي که در مردم اين شهر نسبت به سينما وجود دارد را دوست دارم. از سوي ديگر باسابقه فرهنگي که شهر اصفهان دارد و جشنواره کودک و نوجوان را با نام اصفهان ميشناسند، اين بازگشت را بايد به فال نيک گرفت و تمام انرژي خود را گذاشت تا اين جشنواره هر چه بهتر برگزار شود.
خردمندان ادامه داد: ما براي يک قشر سني کار ميکنيم که اين طيف جديترين مخاطبان سينما و به شدت اثرپذير هستند. اين مخاطبان شخصيتي انعطافپذير دارند و بسيار حائز اهميت است که ما چه فيلمي را براي آنها ميسازيم. بسيار مهم است که ما چه برنامهاي براي تغيير روحيه و خوراک روحي کودکان و نوجوانان داريم. پس بايد يک سياستگذاري و سرمايهگذاري براي ساخت فيلم براي اين طيف سني صورت پذيرد.
وي اظهار کرد: اميدوارم اين جشنواره يک نقطهاي باشد براي همانديشي تا بتوانيم در مسير بهتري براي ساخت فيلم و پرداختن به کودکان و نوجوانان قرار بگيريم. بايد ديد که چه کارهايي ميتوان انجام داد تا توليد فيلم براي کودک و نوجوان به جريان جديتري تبديل شود و فيلمهاي بيشتر با کيفيت بهتر براي اين قشر سني توليد و ساخته شود. بايد فضايي فراهم شود تا سرمايهگذاران با فراغ بال در عرصه سينماي کودک و نوجوان پاي بگذارند و شاهد شور و حال بيشتر و حضور بازيگران بيشتري در سينماي کودک باشيم.
کارگردان «بيست و يک روز بعد» در ادامه بيان کرد: بايد در سال تحصيلي آينده تعامل خوبي با آموزش و پرورش براي زنگ سينما در مدارس صورت گيرد. با سينما ميتوان تمام حرفهاي مگو را که بچهها نسبت به شنيدن آن موضع دارند، به آنها گفت. حرفهايي که والدين در خانه و معلمان و دبيران در مدرسه نميتوانند بزنند، ميتوان از طريق سينما و به صورت آموزش غير مستقيم به آنها گفت.
وي ادامه داد: سينما مکاني است که تخيل کودکان را به پرواز در ميآورد و در واقع قوه تخيل بچهها با فيلم و سينما شکل ميگيرد. شما مفاهيمي را که به سختي از طريق کتاب درسي نميتوانيد به بچهها انتقال دهيد، از طريق يک فيلم کوتاه چند دقيقهاي ميتوانيد به آنها بگوييد. مفاهيمي مثل شجاعت، خداوند و اعتماد به نفس را به درستي در فيلم ميتوان به کودکان آموزش داد و با سينما ميتوان براي کودکان و نوجوانان در مسائل تربيتي ظرفيتسازي کرد.
خردمندان اظهار کرد: جشنواره کودک و نوجوان اصفهان از اين نظر که تنها کانون گردهمايي اهالي و فعالان سينماي کودک و نوجوان است، بسيار حائز اهميت است. بايد حمايتها از اين جشنواره و منتخبان آن بيش از اين صورت گيرد و در اکران نيز حمايت از فيلمهاي کودک و نوجوان بيشتر باشد.
وي در پايان با اشاره به اينکه مردم اصفهان نقش بسزايي در جشنواره خواهند داشت، گفت: از بچههاي اصفهان دعوت ميکنم که به همراه خانواده به ديدن فيلمهاي جشنواره بيايند و موجب دلگرمي فيلمسازها و فعالان حوزه کودک و نوجوان شوند.