خودم مدافع درجه يک بيت‌المال هستم

خودم مدافع درجه يک بيت‌المال هستم


مرضيه برومند از جشنواره‌ي فيلم کودک و نوجوان پيش‌رو سخن گفت و در پاسخ به برخي حواشي مطرح شده درباره‌ي حمايت‌هاي ميلياردي از برخي آثار گفت:از آنجا که هميشه خودم مدافع درجه يک بيت‌المال هستم و در جريان ارقام کمک‌هاي مالي نيز قرار دارم، اعلام مي‌کنم چنين چيزي صحت ندارد و کمک‌هاي دولتي به اين فيلم‌ها نسبت به دوره‌هاي قبل بسيار اندک بوده و اسناد آن هم موجود است.

اين عضو شوراي سياستگذاري و راهبردي سينماي کودک و نوجوان با بيان اينکه در سي‌امين دوره جشنواره‌ي فيلم‌هاي کودکان و نوجوانان اصفهان آثار قابل توجهي از نسل جديد فيلمسازان به نمايش درمي‌آيد به ايسنا تاکيد کرد: براي تحول در سينماي کودک و نوجوان ايران بايد از نسل جوان در اين عرصه حمايت کرد.

برومند که به عنوان يکي از داوران جشنواره سي‌ام فيلم‌هاي کودکان و نوجوانان هم حضور دارد درباره روند برگزاري جشنواره که دوره قبل آن در همدان برگزار شد هم بيان کرد: تاکنون همه کارها خوب پيش رفته و اميدوارم کودکان و نوجوانان شاهد برگزاري جشنواره‌ي خوبي باشند چون اين جشنواره براي آن‌هاست. البته در دوره‌اي بنا به شرايطي که پيش آمد شاهد برگزاري جشنواره کودک و نوجوان به صورت جدا از هم بوديم، در حالي که جاي اصلي آن در اصفهان است و امسال با همراهي مسئولان و شهروندان اصفهاني جشنواره به همان شکل سابق خود برگشته است.

وي با اشاره به انتقاداتي که نسبت به جداسازي جشنواره مطرح شده بود، گفت: من پيش از اين هم در مصاحبه‌اي دلايل جدا شدن دو گروه سني کودک و نوجوان را در اين جشنواره توضيح دادم که بخشي از آن کارشناسي بود و بخشي ديگر به شرايط آن زمان برمي‌گشت، چون متاسفانه گاهي برگزاري يک جشنواره با مسائلي روبرو مي‌شود که منجر به درهم ريختگي آن رويداد مي‌شود.

متاسفانه متر و معيار را منافع شخصي خودمان قرار مي دهيم
برومند که يکي از داوران جشنواره امسال نيز هست، در پاسخ به اينکه آيا فيلم‌هاي جشنواره را ديده و ارزيابي‌اش از کيفيت آثار اين دوره جشنواره چيست؟ خاطرنشان کرد: اظهار نظر درباره کيفيت آثار پيش از نمايش فيلم‌ها براي داوران و هيات انتخابي که از دست‌اندرکاران برگزاري جشنواره و به نوعي امانتدار آثار همکاران خود هستند، غير حرفه‌اي و از اخلاق امانتداري به دور است، چون ممکن است روي راي مردم و استقبال و داوري تاًثير بگذارد. البته متاسفانه در بين ما ايراني‌ها و هنرمندان اين اخلاق وجود دارد که متر و معيار سنجش را فقط خودمان و منافع شخصي قرار مي‌دهيم و چنانچه در شرايطي توجه ويژه‌اي به ما شود و کار ما راه بيفتد، ابراز رضايت مي‌کنيم و اگر اين اتفاق نيفتد کل سيستم و کار همکاران‌مان ديگرمان را غير منصفانه را زير سوال مي‌بريم.

فيلم‌هاي اين دوره بسيار بهتر از ?? سال قبل است
او گفت: با اين حال در پاسخ به سوال شما مي‌توانم اين را بگويم که تقريبا تمام فيلم‌ها را ديده‌ام و حتي فيلم‌هايي که آماده و انتخاب نشده‌اند را هم تماشا کرده‌ام. براين اساس معتقدم فيلم‌هاي اين دوره نسبت به دوره‌هاي گذشته يعني از ?? سال پيش تا کنون، بسيار بهتر است و اتفاقات خوبي رخ داده که اگر چه هنوز اقناع کننده نيست ولي شايد بتوان گفت، آثار شرکت کننده در جشنواره امسال يک سر و گردن بالاتر از آثاري هستند که در دوره‌هاي گذشته داشتيم. در واقع اکثرفيلم‌هاي امسال آثار خوش ساختي هستند که توسط جواناني که وارد اين حوزه شدند آن هم با حمايتهاي محدود فارابي و توسط بخش خصوصي ساخته شده است.

اين کارگردان ادامه داد:‌ من به اين نسل جوان اميدوارم تا بيايند و سينماي کودک و نوجوان را از رکود نجات دهند که خوشبختانه در دوره سي‌ام جشنواره اين اتفاق افتاده است و با فيلمهايي روبرو هستيم که غالبا نه تنها حرفي براي گفتن دارند بلکه سرگرم کننده هم هستند و اين يعني بخشي از رويکردها و اهداف ما در شورا نتيجه بخش بوده است.

وي با ابراز اميدواري از اينکه شرايط اکران مناسب هم براي فيلم‌ها مهيا شود، گفت: ما در دوره گذشته فيلمي به اسم \"پينوکيو\" داشتيم که به نظرم فيلم خوب و مفرحي بود و من آن را خيلي دوست داشتم، اما هنوز اکران نشده است در حالي که اتفاق درست در سينما فقط توليد آثار خوب نيست و اگر فيلمي به اکران در نيايد اين چرخه ناقص مي‌ماند. در اين راستا شوراي سياست گذاري و راهبردي سينماي کودک و نوجوان تلاش زيادي انجام داد تا گروه اکران فيلم‌هاي کودک و نوجوان را راه‌اندازي کند اما هنوز به جمع‌بندي اجرايي و نتيجه نهايي نرسيده‌ايم.

سينمادار تصميم مي‌گيرد چه فيلمي را اکران کند
برومند يادآور شد: يک زماني سينماها وادار مي‌شدند و در واقع جزء شرح وظايف‌شان بود که فيلم‌هاي توليد شده را اکران کنند، اما اکنون ديگر سينمادار تصميم مي‌گيرد چه فيلمي را اکران کند و در مقابل خيل عظيم فيلم‌هاي بزرگسالي که به منظور جذب مخاطب ساخته مي‌شود، شايد رغبت کمتري ميان سينماداران براي اکران فيلم‌هاي کودک به وجود آيد چرا که نهادهاي مسئول ديگر در اين زمينه به وظايفشان درست عمل نميکنند.بنابراين به نظرم بايد با مشارکت همه فعالان سينما سازوکاري ويژه‌اي براي اين بخش در نظر گرفته شود تا فيلم‌هاي کودک و نوجوان هم شرايط اکران مناسب خودشان را پيدا کنند و در عين حال شرايط رقابت هم از بين نرود.

لازم است نسل جوان وارد عرصه شود
اين هنرمند در ادامه گفت: مدتي قبل با يکي از هنرمندان جوان اين حوزه صحبت مي‌کردم و او نظر جالبي داشت و مي‌گفت که مخاطبان کساني که متعلق به دهه ?? هستند و کار مي‌کنند، دهه شصتي‌ها هستند و همين طور دهه چهلي‌ها مخاطباني از متولدين دهه ?? دارند. اين روند تا همين دهه ادامه دارد و به نظرم اتفاقا خيلي‌ جاها درست است چون من که الان در دهه ?? زندگي‌ام به سر مي‌برم از دهه هشتادي‌ها و نودي‌ها خيلي فاصله گرفته‌ام پس لازم است نسل جوان که روياها و فکرش شبيه نسل جديدتر است وارد عرصه شود و فيلم بسازد.

او افزود: البته نسل ما هم مي‌تواند به شکلي ديگر تاثيرگذار باشد و حرفم به اين معنا نيست که نسل ما ديگر نبايد فيلم بسازد بلکه ما مي‌توانيم تجربه‌هاي خود را منتقل کنيم تا فيلم‌هايي که بچه‌هاي امروز دوست دارند توسط نسل جديد ساخته شود، به همين دليل بايد از جوان‌ها حمايت و تلاش کرد شرايط براي فيلم‌سازي آن‌ها بهتر فراهم شود.

مرضيه برومند با اشاره به اينکه اين پيشرفت چند سالي است که در حوزه انيمشن و فيلم کوتاه رخ داده و جوان‌ها بسيار خوب کار کرده‌اند، گفت: اگر بتوانيم بستري را فراهم کنيم تا جوان‌هايي که در اين زمينه تجربه کرده‌اند شرايط ساخت فيلم بلند را هم پيدا کنند آن‌وقت در اين سينماي کليشه‌اي کودک و به ويژه نوجوان، تحول ايجاد خواهد شد چون ما همچنان ما دچار کليشه‌ي \"کانوني\" (کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان) هستيم واين سينماي کليشه، يکه‌تازي مي‌کند و بر شيوه کار فيلمسازاني که به خصوص در حوزه سينماي نوجوان هستند تاثير مي‌گذارد.

داور جشنواره فيلم‌هاي کودک و نوجوان در بخشي ديگر از گفت‌وگو با ايسنا در پاسخ به اينکه با توجه به تاکيدي که بر حضور جوان‌ها دارد، حمايت شوراي سياست‌گذاري و راهبري سينماي کودک و نوجوان از فيلمسازان اين حوزه تا کنون چطور بوده است؟ اظهار کرد: من از دو سال گذشته که عضو اين شورا شده‌ام به همراه ديگر همکارانم تقريبا ?? فيلم را از دوران مديران دولت‌هاي قبل بازبيني کرده‌ايم. بيشتر اين فيلم‌ها به ضرورت برگزاري جشنواره و با عجله و بودجه دولتي ساخته شده بودند که متاسفانه حاصل بسيار ضعيف و بدي هم داشتند.

خودم مدافع درجه يک بيت‌المال هستم
او با اشاره به اينکه اين فيلم‌ها اکران نشده‌اند، اضافه کرد: شوراي سياستگذاري و راهبري سعي کرد جلوي اين اتفاق يعني توليد فيلم‌هاي کودک بنابرضرورت جشنواره را بگيرد و به همين دليل توليد اکثر فيلم‌هاي اين دوره از جشنواره خيلي پيش‌تر آغاز شد. البته شنيده‌ام برخي دوستان ادعا کرده‌اند که در اين دوره جشنواره حمايت‌هاي ميلياردي از فيلم‌ها صورت گرفته است. از آنجا که هميشه خودم مدافع درجه يک بيت‌المال هستم و در جريان ارقام کمک‌هاي مالي نيز قرار دارم، اعلام مي‌کنم چنين چيزي صحت ندارد و کمک‌هاي دولتي به اين فيلم‌ها نسبت به دوره‌هاي قبل بسيار اندک بوده و اسناد آن هم موجود است.

اين عضو شوراي راهبري سينماي کودک و نوجوان همچنين درباره فعاليت اين روزهاي شورا توضيح داد: شوراي سياست‌گذاري و راهبري سينماي کودک و نوجوان از يک‌جايي کم کار شد که از دلايل آن به نزديک شدن زمان برگزاري جشنواره و حضور برخي اعضا در اين رويداد، برگزاري انتخابات رياست جمهوري و همچنين تعطيلات زياد در ماه‌هاي اخير مي‌توان اشاره کرد. البته به نظرم اين مسئله نبايد مانع از انجام کار فيلمسازان باشد چون نظر شورا فقط در مواردي که بايد کمک مالي صورت گيرد تاثيرگذار است وگرنه بسياري از فيلم‌هاي اين‌ دوره جشنواره کودک و نوجوان مستقل توليد شده‌اند. اصلا قرار نيست کل سينماي کودک در اين شورا حمايت شود و معتقدم اگر هنرمندي طرح و فيلمنامه خوبي براي توليد داشته باشد حتما تهيه کننده خوب هم پيدا مي‌شود و نيازي نيست معطل کمک هيچ نهادي باشد.

برومند در پايان افزود:‌ با تغيير و تحولاتي که در سازمان سينمايي صورت گرفته، اعضاي شورا بايد بعد از برگزاري جشنواره کودک و نوجوان جلساتي را برگزار کنند تا عملکرد بررسي شود چرا که ما معتقد نيستيم عملکرد شورا صد در صد موفقيت آميز بوده است، اما تمام اعضا تلاش خود را کرده‌اند. همچنين بايد در جلساتي راهکارهاي ديگري براي رفع معضلات و مشکلات اين گونه سينمايي در نظر بگيريم و ببينيم از کجا بيشترين آسيب‌ها وارد مي‌شود چون به نظرم يکي از مهمترين آن‌ها در بخش اکران فيلم‌هاي اين گونه سينمايي است و تنها در ارتباط با مخاطب است که فيلمساز خود و اثرش را مي‌تواند محک بزند.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.
-->