سفير جديد ايران در برونئي گفت: سينماي ايران از افتخارات ملي و بين المللي ما است و ميتوانيم از طريق سينما چهره حقيقي ايران اسلامي را به جهانيان معرفي کنيم.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، حميرا ريگي سفير جديد ايران در برونئي با حضور در بنياد سينمايي فارابي با مديران اين بنياد گفتوگو کرد.
وي اظهار کرد: سيستان و بلوچستان از برخي آثار تلويزيوني و سينمايي آسيب خورده و اگر قرار است اين آسيب جبران شود بايد از طريق هنر صنعت تصوير اين اتفاق رخ دهد.
وي ادامه داد: برخي دوستان هنرمند آمدند و براي ساخت فيلم در سيستان و بلوچستان اقدام کردند و آثار متفاوتي در اين سرزمين توليد شده است. از جمله اين آثار فيلمي کوتاه است که در اين اثر انساني فقير عضو خود را به فرد محتاج بدون دريافت هزينهاي اهدا ميکند.
سفير ايران در بروئني يادآور شد: اين بخشي از چهره حقيقي سيستان و بلوچستان است. بالاخره اين استان، هم مرز پاکستان است و برخي ازاين مرز امرار معاش ميکنند و متاسفانه اغلب آسيبهاي اين بخش در آثار سينمايي به تصوير کشيده ميشود اما چهره يک سيستاني را که ساليان سال است با خشکسالي دست و پنجه نرم ميکند و در عين حال داراي فضاي فضايل اخلاقي و انساني است ميتوان در يک اثر هنري به درستي تصوير کرد.
ريگي گفت: اگر قدم به يک روستا در سيستان بگذاريد مردم اگرفقير هم باشند هرچه دارند براي مهمان خود عرضه ميکنند و خم به ابرو نمي آورند. اين بخشي از فضايل اخلاقي مردم سيستان و بلوچستان است و اين مهم در سينما مورد غفلت قرار گرفته است.
ريگي تصريح کرد: سيستان و بلوچستان قهرمان هاي بسياري داشته که در آثار سينمايي از آنان غفلت شده است. در روايات تاريخي لشگر ايران که هند را فتح ميکند يکي از فرماندههاي لشگر ايران يک زن بلوچ بوده است. از اين موضوعات در سيستان و بلوچستان بسيار است و بخش بزرگي از شاهنامه فردوسي مرتبط با سيستان است.
وي تاکيد کرد: متاسفانه هنرمندان ما بخش خالي ليوان را ديدند و اين باعث شده نگاه نادرستي به هويت سيستان و بلوچستان شکل بگيرد.
سفير ايران در برونئي با تقدير از بنياد سينمايي فارابي به واسطه نگاه حمايتي از استان سيستان، ساخت اثر درخور توجه درباره چهره حقيقي سيستان و بلوچستان را اتفاقي خوب دانست و از اين مهم تقدير کرد.
ريگي با اشاره به ماموريت جديد خود در برونئي و ظرفيت هاي فرهنگي اين کشور عنوان کرد: مردم برونئي علاقه بسياري به مردم ايران دارند و ايران را خيلي دوست دارند و سلطان اين کشور نيز به فرهنگ و تمدن ايران نيز علاقهمند است و ميتوان از ظرفيتهاي اين کشور در توسعه روابط فرهنگي استفاده کرد.
وي ادامه داد: وزارت فرهنگ اين کشور طالب اين است که در سينماي کودک و نوجوان با ايران همکاري داشته باشد که اين نشانه خوبي است؛ توجه به مسائل فرهنگي و صلح طلبي از ظرفيت هاي برونئي بوده و ميتوان از اين مهم براي همکاري هاي مشترک استفاده کرد.
سفير ايران در برونئي اظهار کرد: درد آور است مي بينيم ايران هراسي در برخي کشورها ترويج پيدا کرده و متاسفانه غرب به ايران هراسي مي پردازد و وظيفه نخبگان و هنرمندان اين است که اين ايران هراسي را به ايران دوستي تبديل کنند.
وي افزود: اميدوارم بهترين تصاوير از ايران اسلامي را بتوانيم در کشورهاي مختلف عرضه کنيم و با سابقه اي که از بنياد سينمايي فارابي وجود دارد شاهد اتفاق خوبي در اين باره باشيم.
سفير ايران در برونئي يادآور شد: در ديدار با دکتر سيد عباس صالحي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به اين مهم تاکيد داشتم وقتي درباره سيستان و بلوچستان مجوزي براي فيلمسازي ميدهند به مظلوميت مردم سيستان و بلوچستان فکر کنند. مردم سيستان و بلوچستان مرز شرقي کشور را با جان و دل حفاظت ميکنند و در طول تاريخ دشمنان نتوانستند از شرق به کشور تعرضي کنند.

ريگي تصريح کرد: سينماي ايران از افتخارات ما است و سينماي نوين ايران از هاليوود و باليوود چيزي کم ندارد . اقتصاد سينما در هند قوي است اما ما هنوز نتوانستيم سينما را به صنعت تبديل کنيم و اميدواريم در اين بخش بتوانيم شرايط توليدات مشترک را فراهم و هفتههاي فيلم را نيز در برونئي و ساير کشورهاي خارجي برقرار کنيم.
وي ادامه داد: آثار سينماي ما ميتواند در معرفي درست و خوب کشورمان موثر باشد، سينما ميتواند روابط فرهنگي کشورها را توسعه دهد و افق نگاه ما در اين حوزه بايد ملي و عملکرد ما منطقهاي باشد.
سفير ايران در برونئي با اشاره به پيش توليد اثري به کارگرداني يکي از جوانان سيستان و بلوچستان با همکاري بنياد سينمايي فارابي عنوان کرد: محدوديتها و محروميتها ميتواند محاسني داشته باشد و توانمندي هاي انساني در اين شرايط افزايش مي يابد و اميدوارم حسين ريگي به عنوان يک کارگردان جوان موفق باشد و براي ساخت اين اثر کمک هاي لازم را انجام دهيم.
سينما در خدمت ديپلماسي فرهنگي است
حبيب ايل بيگي قائم مقام بنياد سينمايي فارابي نيز در ديدار با حميرا ريگي اظهار کرد: به شما به عنوان سفير جديد ايران در برونئي خير مقدم مي گويم و حضور يک مدير زن از سيستان و بلوچستان در يک کشور خارجي به عنوان سفير اتفاق مهم و ارزشمندي است.
وي با اشاره به فعاليت هاي بنياد سينمايي فارابي عنوان کرد: سينما به عنوان يک هنر پيشرو و يکي از مولفههاي پيشرفت هر کشور، ميتواند در خدمت ديپلماسي باشد و اميدوارم در ديپلماسي فرهنگي بتوانيد ظرفيتهاي سينماي ايران را به مردم کشور برونئي معرفي کنيد.
قائم مقام بنياد سينمايي فارابي عنوان کرد: اين بنياد براي برگزاري هفته فيلم ايران در برونئي و هفته فيلم برونئي در تهران آمادگي دارد.
ايل بيگي ياداور شد: بهانه اين جلسه اعلام مشارکت در ساخت فيلمي از فيلمسازان سيستان و بلوچستان با موضوع کودک و نوجوان است. اين فيلم در سال 98 با حمايت و مشارکت بنياد سينمايي فارابي، شرکت ايران نوين و حمايت استانداري سيستان و بلوچستان و اداره کل ارشاد اين استان ساخته ميشود.
وي تصريح کرد: براي اعتلاي فرهنگ هر کاري که ميتوانيم بايد انجام دهيم سينما حتما ميتواند روندهاي ديپلماسي فرهنگي را تسهيل کند.
قائم مقام بنياد سينمايي فارابي با ذکر خاطرهاي از کارگردان «خيلي دور خيلي نزديک»، گفت: يکي از آثار سيد رضا ميرکريمي در جشنوارهاي در صربستان حضور داشت؛ وقتي به نمايش در آمد مردم اين کشور استقبال بينظيري از اين اثر داشتند و دو روز بعد سفير ايران در اين کشور گفت اين فيلم ما را در توسعه روابط ديپلماتيک 10 سال به جلو برد.
ايل بيگي گفت: يکي از راههاي شناخت ما از برونئي ديدن فيلمهاي اين کشور است و ما نيز ميتوانيم از طريق سينماي ايران ظرفيتهاي کشور خود را معرفي کنيم.
وي عنوان کرد: در فيلميکه حسين ريگي به زودي ميسازد زيباييهاي استان سيستان و بلوچستان به تصوير کشيده ميشود. گروهي از مشاوران همراه با آقاي ريگي براي شکل گرفتن فيلمنامه در حال پرورش فيلمنامه هستند تا فيلمنامه با اطلاعات دقيقتري ساخته شود.
دکتر رائد فريد زاده معاون بينالملل بنياد سينمايي فارابي، دکتر عادل مزاري رئيس دبيرخانه کميسيون فرهنگي کلان شهرها، اميرحسين علم الهدي و سيد احمد پايداري به عنوان مجريان طرح و حسين ريگي فيلمساز جوان از ديگر حاضران در اين جلسه بودند.
اعضاي حاضر در اين جلسه بر حمايت از ساخت فيلمي درباره سيستان و بلوچستان و معرفي درست اين استان، در قصهاي متفاوت تاکيد کردند.