بنیاد سینمایی فارابی
تاریخ: 10 فروردین 1397

سينماي ايران پيشگام حمايت از کالاي ايراني است

  • کد خبر: 101123
  • تعداد مشاهده خبر: (1324)
  • نویسنده: SuperUser Account
  • گروه خبر: اخبار عمومی

مديرعامل بنياد سينمايي فارابي سينماي ايران را از پيشگامان حمايت از توليد کالاي ايراني دانست و گفت: اين سينما پس از پيروزي انقلاب در تعامل با مخاطبان موفق بوده است.
به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، عليرضا تابش روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا اظهار داشت: شعار و محور برنامه‌ريزي و مديريت سينماي ايران در سال‌هاي ابتدايي پيروزي انقلاب اسلامي و زير بمباران‌هاي دشمن و فشار جنگ تحميلي، احياي سينماي ملي در مقابل هجوم سينماي بيگانه با حمايت از توليد ملي بود.
وي افزود: اين سياست به عنوان يک سياست راهبردي براي حفظ برتري فيلم ايراني در مقابل فيلم غيرايراني در بازار حفظ شده و اساس اعمال سياست‌هاي حمايتي براي احياي سينماي ملي در مقابل سينماي غيرملي بوده است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران از معدود کشورهايي است که عليرغم اعمال سياست‌هاي بازدارنده در مقابل سينماي غير بومي، سينماي بومي و ملي خود را احيا و حفظ کرده است.
به گفته تابش، محصول سينماي ايران در مقايسه با ديگر حوزه‌هاي اقتصادي و صنعتي در سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي و در تعامل با مخاطب موفق‌تر عمل کرده است.
وي با بيان اينکه سينما يک کالاي فرهنگي است که مخاطب و مشتري خاص خود را دارد، اضافه کرد: حمايت و صيانت از اين کالا از منظر مخاطبان، فيلمسازان، سرمايه‌گذاران آثار سينمايي و سمعي و بصري، وظيفه بسيار سنگيني است که در بيانات رهبري انقلاب متجلي شده است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي تصريح کرد: حمايت از کالاي ايراني در بيانات رهبر معظم انقلاب و در حوزه سينماي ايران داراي دو مخاطب عمده شامل توليدکنندگان و تماشاگران است که حيات سينما وابسته به حضور آنهاست .
به گفته وي، حدود يک دهم ظرفيت جمعيت سينماي کشور را تماشاگران تشکيل مي دهند اما اين حضور کم شمار، دلايل ديگر غير از کم رغبتي تماشاگران نيز دارد که به گروه دوم مخاطبان فرمابش رهبر معظم انقلاب باز مي گردد.
تابش ادامه داد: تهيه کنندگان، سرمايه گذاران، عوامل توليد و همه افراد تاثيرگذار بر توليد فيلم مانند شوراي پروانه ساخت و تماشاگران سينمايي در حمايت از توليد فيلم ايراني تاثيرگذار هستند.
به گفته مديرعامل بنياد سينمايي فارابي، نهادهاي فرهنگي بايد در سالي که به نام «حمايت‌ از ‌کالاي ايراني» است، صنايع فرهنگي و هنري را جدي‌تر گرفته و تسهيلات مالي، اداري و صنعتي را از اين بخش دريغ نکنند.
تابش اظهار داشت: بايد پخش فيلم ايراني در خارج از کشور به عنوان يک کالاي توليد ملي با مشارکت ايرانيان خارج از کشور و همه افرادي که دغدغه آن را دارند در دستور کار قرار گيرد.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي گفت: آنچه مي‌تواند سينماي ملي ايران را به سوي افق‌هاي روشن‌تر سوق دهد، قوانين و مقررات مورد اشاره در قانون اساسي و قوانين و مقررات کشوري است.
تابش افزود: با نگاه به تاريخ سينماي ايران در مي‌يابيم که اين سينما پس از پيروزي انقلاب اسلامي، با نگاه‌هاي کلان مديريتي، فارغ از اردوگاه‌هاي فکري مديران اجرايي‌، مساعي خود را به کار گرفته تا با اهالي سينما همراه باشد هر چند اين تلاش‌ها با افت و خيزهايي نيز همراه بوده است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي ابراز اميدواري کرد در سال پيش رو، ضمن حرمت به انديشه‌ها و تفکرات فيلمسازان ارزشمند ميهنمان که در چارچوب تعقل ناب گام برمي‌دارند، شاهد اکران، توزيع و نمايش تمام آثار توليد شده‌اي باشيم که از مجاري قانوني خود در سازمان سينمايي و سمعي و بصري عبور کرده‌اند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي سال 1397 را سال «حمايت از کالاي ايراني» نامگذاري کردند.