مراسم افتتاحيه هفته فيلم ارمنستان با حضور سفير ارمنستان، جمعي از سينماگران ايراني و ارمني و اعضاي شوراي سياستگذاري گروه هنروتجربه يکشنبه اول مرداد در خانه هنرمندان برگزار شد.
به گزارش ايسنا، طبق گزارش رسيده، آرتاشس تومانيان سفير ارمنستان در اين مراسم ضمن خوشامد و خيرمقدم در سخناني گفت: «از تمام کساني که دعوت ما را پذيرفتند و در اين نشست حضور پيدا کردند، تشکر ميکنم. اين برنامه به ابتکار سفارت ارمنستان و هنر و تجربه شکل گرفته است و در برگزاري آن کارشناسان هنر و تجربه و سينماگران ايران و ارمنستان حضوري فعال داشتند.»
او اضافه کرد: «طي اين هفته فيلم، ?? فيلم به نمايش درميآيد و آرن واتيان و آرام شهبازيان در کنار ما حضور دارند و حتما در هفته پيش رو از حضورشان بهره کافي ميبريم.»
سفير ارمنستان با توجه به اشتراکات فرهنگي دو کشور عنوان کرد: «براي همه واضح و مبرهن است که ايران و ارمنستان به موازات هم در تاريخ پيش آمدهاند و روابط سياسي دو کشور خوب است اما با اين وجود بايد بگويم که در زمينههاي فرهنگي شناخت کافي از همديگر وجود ندارد. با تبادل فرهنگي بايد اين شناخت مشترک را ايجاد کنيم و در اين زمينه اقدامات زيادي بايد انجام دهيم. باور دارم که عدم شناخت کافي از احوال همديگر سوتفاهم و تضاد ايجاد ميکند و ما بايد با تبادلات فرهنگي زمينه تعامل را ايجاد کنيم. به دوستداران سينما و هنرمندان ايراني اعلام ميکنم که از اين فرصت استفاده کرده و با سينماي ارمنستان آشنا شويد.»
در پايان اين مراسم،جعفر صانعي مقدم به نمايندگي از شوراي سياستگذاري گروه هنر و تجربه به حاضرين خوشامد گفت:«به سفير ارمنستان و اعضاي محترم اين سفارت و نمايندگان سفارتهاي روسيه،کره جنوبي و استراليا که در جمع ما حضور دارند خير مقدم ميگويم. من به نمايندگي از اعضاي شوراي سياستگذاري هنر و تجربه اينجا سخن گفته و خيرمقدم ميگويم.»
او درباره فعاليتهاي هنر و تجربه توضيح داد:«اين گروه سينمايي از سال ?? و پس از چندين ماه مطالعه و تدوين برنامه با اکران فيلمهاي مستند،کوتاه و داستاني آغاز به کار کرد. اين گروه در ادامه فعاليتهايش از يک سال و نيم گذشته با تاسيس بخش بين الملل در بازارهاي جشنوارههاي داخلي و ارتباطات لازم کمکم خود را به سفارتها شناساند و فيلمهاي هنر و تجربه را در اختيار علاقمندان قرار داد.»
عضو شوراي سياستگذاري هنر و تجربه افزود: «مجله و سايت هنروتجربه نيز در بخش انگليسي به مصاحبه و معرفي فيلمها پرداخت. در حال حاضر و در بخش بينالملل قرار است هفته فيلم برگزار شود و در اولين هفته ميزبان سينماي محترم ارمنستان با فيلمهاي کوتاه،مستند و داستاني مطابق شرايط هنر و تجربه هستيم. شناسايي و معرفي فيلمسازان هنري و تجربي به علاقهمندان ايراني در ساير کشورها و تبادل فرهنگي بين سينماگران کشورمان و آنها از جمله اهداف ما است. ما در طول ?-? ماه آينده دو هفته فيلم با کشورهاي ديگر برگزار کرده و اين برنامه ادامه خواهيم داد.»
او درباره هفته فيلم ارمنستان اشاره کرد:«در اين هفته ? کارگاه در تهران و ? کارگاه در شيراز و مشهد با موضوعات سينماي ارمنستان و توليد مشترک داريم و از اناهيد آباد که تجربه موفقي در زمينه توليد مشترک داشته بهره ميگيريم. مجيد برزگر نيز در زمينه توليد مشترک بين ما حضور دارد و روبرت صافاريان منتقد و مستندساز همراه با ما است. خوشحالم که در خدمت دو فيلمساز ارمني آرام شهبازيان مستندساز و کارگردان سينما و آرن واتيان کارگردان فيلم کوتاه و بازيگر هستيم. اميدوارم برپايي هفته فيلم پايهاي براي بسط و گسترش اکران فيلمهاي مناسب خارجي در کشور و دريچهاي فرهنگي براي توليدات مشترک با ايران باشد. از همه دوستان و الهه گودرزي مدير بخش بين الملل هنروتجربه تشکر ميکنم. همچنين از سفارت ارمنستان و مجيد رجبي معمار مدير عامل خانه هنرمندان.»
پخش سرود جمهوري اسلامي ايران و جمهوري ارمنستان آغازگر برنامه بود و پس از آن کليپي از فيلمهاي حاضر در هفته فيلم ارمنستان از ديگر بخشهاي برنامهاي بود که کيوان کثيريان اجراي آن را برعهده داشت.
هفته فيلم ارمنستان علاوه بر تهران در دو شهر ديگر شيراز و مشهد تا شنبه هفتهي آينده برپاست و ادامه دارد.
بهمن نورايي و محرابيان مسئوليت ترجمه انگليسي و ارمني اين مراسم را برعهده داشتند.
در اين مراسم اميرحسين علم الهدي، هوشنگ گلمکاني، آناهيد آباد، مجيد رجبي معمار، سيمون سيمونيان، روبرت صافاريان، بهتاش صناعي ها، اسفندياري، آرام شهبازيان،آرن واتيان ،سينماگران و نمايندگان سفارت کشورهاي مختلف حضور داشتند.