بنیاد سینمایی فارابی
تاریخ: 09 آبان 1395

رشادت‌هاي «مدافعان حرم» بايد در تاريخ ثبت شود

  • کد خبر: 100068
  • تعداد مشاهده خبر: (1988)
  • نویسنده: SuperUser Account
  • گروه خبر: يادداشت



يادداشت مديرعامل فارابي به مناسبت نخستين جشنواره فيلم مدافعان حرم
همزمان با افتتاح «نخستين جشنواره فيلم مدافعان حرم» عليرضا تابش مديرعامل بنياد سينمايي فارابي درباره رشادت اين غيورمردان يادداشتي نوشت. متن کامل يادداشت به شرح ذيل است:

اين روزها نام مردان غيور و باشرف دوباره پرآوازه شده است، نه در پشت خاکريزهاي خصم بعث، بلکه هزار کيلومتر آن‌طرف‌تر و در صف مدافعان حرم.

حالا بار ديگر موسم «دفاع» سر رسيده و شکوفه‌هاي به بار نشسته اين خاک، مردانه پشت خاکريز «حماسه» ايستاده‌اند.

دلاور مردان ديروز يقيناً غيور مردان دفاع از امنيت و آرامش امروز ما هستند.

اصلاً مگر رشادت مرز مي‌شناسد؟ با خود مرور مي کنم تاريخ اين رشادت‌ها را، پيش از اسلام گروهي از ايرانيان به يمن اعزام شدند که با رشادت‌هايشان توانستند در عهد سيف بن ذي يزن آن کشور را از هجوم بربرها حفظ کنند و نيز درجه‌دار و سربازاني که قبل از انقلاب، در منطقه ظفار مظلومانه اما سرفراز به شهادت رسيدند و امروز رابطه و درک عميق دو نظام ايران و عمان را در منطقه ايجاد کردند و خون اين عزيزان به يقين در ايجاد اين پيوند موثراست و امروز در شرايطي که تروريست‌هاي تکفيري نام اسلام را خدشه‌ دار کرده‌اند، در سوريه، جان برکفان مدافع حرم، ايثارگرانه به ميدان آمده‌اند.

دو هفته پيش که براي زيارت مزار مطهر شهداي مدافع حرم به قطعه اين شهدا در بهشت زهرا رفتم با خود مي انديشيدم جنگ تمام مي‌شود و نسل‌هاي بعد در سوريه يا عراق، از خود خواهند پرسيد اين شهيدان از سرزميني ديگر، براي حفظ چه چيزي آمدند و جان دادند، ميراث تاراج شده و نابود شده ما؟ حفظ تماميت ارضي ما ؟ يا پاسداري از ميراث مشترکي که عقيده و هويت ما و آنها را ساخته است. مردمان جهان آنگاه که بخواهند تصويري از هويت مذهبي و اعتقادات ما داشته باشند به عزاداري هاي عاشورا يا راهپيماي عظيم اربعين حسيني رجوع مي کنند. اين هويتي که در جهان افتخار شناخته شدن به آن را داريم همان چيزي است که دلاوران ما به نام «مدافعان حرم» در پي پاسداري از آنند و براي شيعيان حسين (ع) که همه تاريخ در حسرت شمشير زدن در رکاب اباعبدالله مانده اند چه توفيقي بالاتر از پاسداري از حريم او؟

در اين ميان، نقش و سهم هنرمندان غيرتمند ايراني ، روايت مستند و تصوير خلاقانه از اين واقعيات است.

در زمانه‌اي که داعش و تکفيري ها با زبان و بيان تصوير و سوار بر موج رسانه‌اي، خشونت و بربريت و اسلام هراسي را ترويج مي‌کنند، فيلم مستند و داستاني، عکس و مجموعه هنرهاي تصويري و نمايشي، بهترين ظرف براي ثبت، روايت و انتقال گوشه‌هايي از اين حماسه است و «نخستين جشنواره فيلم مدافعان حرم» محملي است براي کشف و بازنمايي بصريِ رشادت‌هايي که حتماً بايد در تاريخ ثبت شوند، که اگر سينما ثبت نکند، نسل فردا فراموش مي‌کنند اين نکته را که : «ما براي آن که ايران، خانه خوبان شود، رنج دوران برده ايم...»

در آستانه ماه مهماني خدا و در سايه جوانمردي رزمندگان‌مان ، هر اذان براي پيروزي و سلامتي جوانان رشيد و با اخلاصِ مدافع حرم ، دست به دعا بر مي داريم.


عليرضا تابش
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي

منبع: خبرگزاري فارس