سینما فرهنگ

سینما فرهنگ واقع در تقاطع خیابان شریعتی و خیابان دولت تهران، به سال ۱۳۴۷ توسط میثاقیه راه‌اندازی و با نام «سیلورسیتی» شهرت یافت؛ این سالن سینما از آنجایی که یکی از مجهزترین سالن‌های سینما در ایران بود، در کانون توجه قرار گرفت.

پیش از انقلاب اسلامی، این سالن سینما توسط وزارت فرهنگ و هنر وقت، خریداری و طبقه اول آن به نمایش فیلم‌های متفاوت، هنری و تجربی آن سال‌ها و طبقه دوم آن نیز به «باشگاه سینمایی فارابی» بدل شد.

پس از انقلاب اسلامی اما، این سینما مدتی در اختیار وزارت فرهنگ و آموزش عالی بود که به تدریج با شکل‌گیری وزارت ارشاد اسلامی (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مالکیت آن به این وزارت‌خانه منتقل شد. شادروان بهرام ری‌پور عهده‌ دار باشگاه سینمایی فارابی شد و سالن سینمای آن نیز با نمایش فیلم الرساله (محمد رسول الله) ساخته زنده‌یاد مصطفی عقاد کار خود را از سر گرفت.

این سینما در همان سال‌های آغازین پس از انقلاب به «فرهنگ» تغییر نام داد و در ادامه، مالکیت آن نیز به بنیاد سینمایی فارابی واگذار شد و به عنوان یکی از سینماهای پرمخاطب پایتخت به نمایش فیلم‌های روی پرده پرداخت، ضمن آن که «دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فیلم فجر» در دهه‌های 60 و 70 و قبل از راه‌اندازی سالن‌ شماره2، در طبقه فوقانی این سینما مستقر بود و از این جهت بخشی از خاطرات مهم جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در این سینما رقم خورده است.

در اوایل دهه ۱۳۸۰ عملیات بازسازی و بهسازی سینما فرهنگ انجام و این مجموعه دارای دو سالن مجهز شد. سینما فرهنگ در آن مقطع، تنها سالن سينما در ايران لقب گرفت که به آگوستيك داخلي سالن مجهز به سيستم دالبي ديجيتال توجه كرده بود.

سالن شماره 1 سینما فرهنگ 327 نفر و سالن شماره 2 سینما فرهنگ 239 نفر ظرفیت دارد. پروژه ساخت و تجهيز سالن شماره 3 سينما فرهنگ در سال 1396 شکل گرفت و در اسفند آن سال، این سالن با ظرفیت ۷۴ صندلی راه‌اندازی شد که مختص نمایش فیلم‌های هنر و تجربه است.

سینما فرهنگ در مقاطع مختلف از دهه‌های اخیر جزو سینماهای پرمخاطب شهر تهران بوده است.

ورودی سینما
ورودی سینما
موزه‌
موزه‌
موزه‌
بوفه‌ی سینما
سالن انتظار
سالن انتظار
سالن 1
سالن 1
سالن 2
سالن 2
سالن 3
سالن 3
پارکینگ سینما
-->