«جشنواره کن» از منظر حکمرانی و سیاستگذاری سینما
- فارابی
- بنیاد سینمایی فارابی
- «جشنواره کن» از منظر حکمرانی و سیاستگذاری سینما
- بنیاد سینمایی فارابی
- 1403
«جشنواره کن» از منظر حکمرانی و سیاستگذاری سینما
نویسنده: محسن بیسادی
قیمت: 150.000 تومان
مرکز انتشارات فارابی در ادامه انتشار سلسله کتب حکمرانی و سیاستگذاری در سینما، کتاب «جشنواره کن» از منظر حکمرانی و سیاستگذاری سینما را روانه بازار نشر کرده است تا ضمن ارائه جزئیات بیشتر، مخاطب را بیش از پیش با یکی از مهمترین فستیوالهای بینالمللی سینمایی سال آشنا کرده باشد.
برشی از این کتاب که به قلم محسن بیسادی نگارش شده است، به ماجرای نقش موسولینی در برگزاری این جشنواره اشاره دارد. در بخش نخستین جشنواره بعد از جنگ جهانی دوم در فصل «تاریخچه جشنواره کن» اینگونه آمده است: «در اوایل سال 1940، باوجود اعلام جنگ و بسیج ملی، مقامات کن به رهبری فیلیپ ارلانگر تلاش کردند تا پروژه جشنواره را زنده نگه دارند. در جبهه دیپلماتیک، فرانسه ابتدا تصمیم گرفت موافقت ایتالیا را به دست آورد که موضعش در درگیری هنوز رسمی نبود. در کمال تعجب، موسولینی پذیرفت، مشروط بر اینکه جشنواره کن فرانسه با جشنواره ونیز همزمان نباشد.
با این حال تقدیر بر این بود که جشنواره برگزار نشود. در 10 ژوئن، موسیلینی علیه فرانسه و بریتانیا اعلام جنگ کرد و برگزاری جشنواره کن را که سازماندهی آن پیشتر به علت مشکلات لجستیک ناشی از جنگ دچار مشکل شده بود، کاملا منتفی کرد. مشکلاتی همچون کمبود اعتبارات، تدارکات نابهسامان، کمبود تجهیزات فیلم و شرایط دشوار حملونقل که ستارههای فرانسوی و خارجی را از سفر منصرف میکرد، سبب شد برگزاری جشنواره ناممکن شود. مشکل مهم دیگر این بود که ارتش، مکان جشنواره، کازینوی شهرداری را مطالبه کرده بود».
کتاب «جشنواره کن»، در 9 فصل به موضوعاتی چون «جشنواره کن از منظر آمار و ارقام»، «بنیانگذاران و مالکان»، ساختار و بخشهای جشنواره»، «مدل تامین مالی»، «رویکردهای محتوایی»، «کارکردهای جشنواره کن در نظام حکمرانی سینما» و «سوگیریهای ایدئولوژیک و سیاسی» میپردازد.
تازهترین اثر بنیاد سینمایی فارابی در حوزه نشر، در 500 نسخه و 195 صفحه منتشر شده است.
مرکز فروش:
تهران، خیابان ولیعصر، بعد از پارک ساعی، نرسیده به توانیر، نبش کوچه لنکران، ساختمان شماره ۳ بنیاد سینمایی فارابی، پلاک ۲۴۵۴
شماره تماس: ۸۸۸۸۰۳۲۶ - 021