پنجشنبه, 28 ارديبهشت 1391
لزوم برنامه ریزی مدون برای جلوگیری از ریزش مخاطبان در سینمای کشور مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
جام جهانی فوتبال آغاز شد جدای از جذابیت این پدیده فراگیر با مخاطبان میلیاردی جهانی که استقبال مردم ما را نیز در بر می گیرد، تاثیرات آن بر حوزه سینما غیر قابل کتمان است.
همیشه منتظریم تا جام جهانی آغاز شود و با نزدیکی به آن در خصوص تاثیرات منفی این جام بر اکران فیلم های سینمایی صحبت کنیم. در واقع گفت و گو های شکل گرفته در خصوص طرح های جلوگیری از ریزش مخاطب در ایام جام جهانی به یکی دو ماه قبل از برگزاری آن محدود می شود و ماحصل برخی طرح ها و ایده هاست که در نهایت یا جدی گرفته نمی شوند یا به مرحه اجرا نمی رسند.
اما آنچه مسلم است می توان در حوزه اکران، با توجه به مناسبت های مختلف، برنامه های طولانی مدت طراحی کرد تا در مقاطع بعدی، به جای تصمیم گیری های مقطعی، اصول اجرایی امتحان پس داده را برای جلوگیری از رکود سینمای کشور اعمال کرد. برای مثال طرح اذان تا اذان که در ایام ماه رمضان در سینمای کشور اکران شد طرحی بود که در افزایش مخاطبان سینمای کشور در این ایام موثر عمل کرد. چنین طرح و طرح های مشابه ای نباید تنها محدود به زمان اجرا شوند بلکه باید حتی زمینه آسیب شناسی آن ها را فراهم کرد و به صورت یک قانون در سینمای کشور در مقاطع خاص اعمال کرد.
فراموش نکنیم طرح هایی چون بلیت نیم بها باعث شد تا روزهای میانی هفته که سینماها کمترین میزان فروش را تجربه می کردند به نوعی رونق یابند و این مساله به عنوان یکی از ایده های مطرح شده برای ایام برگزاری جام جهانی می تواند موثر باشد و یا نمایش بازی های فوتبال در سینما، که انگیزه ای برای حضور مخاطب در فضای سالن نمایش فیلم ایجاد می کند که در نهایت ممکن است این انگیزه با دیدن یک اثر سینمایی ادامه یابد تا سینما از طریق دیگر ، یعنی جذابیت دنیای فوتبال رونق یابد.
بسیاری از کارشناسان در خصوص شباهت ها و یا تفاوت های فوتبال و سینما به عنوان دو پدیده فراگیر جهان مدرن اظهار نظر کرده اند و وجوه دراماتیک هر دو را ستوده اند، در واقع جام جهانی به نوعی معادل یک جشنواره تاثیرگذار سینمایی است که بسیاری از مخاطبان برای دیدن بازی به بازی آن تعلق خاطر دارند اما این تاثیر فراگیر از سوی دیگر عامل رکود سینما می شود و این مساله لزوم برنامه ریزی برای افزایش رونق سینمای کشور را بیش از پیش نمایان می کند.
بنابراین لزوم شکل گیری برنامه های مدون در سینمای کشور برای مناسبت های مختلف و جلوگیری از ریزش مخاطب امری بدیهی به نظر می رسد.
شنبه ، 22 خرداد 1389 ، 05:56 بازدیدها: 565